Μόλις 10 τυχεροί θα αποκτήσουν την Lamborghini Aventador Xago


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 10:17

Μια συλλεκτική έκδοση της Aventador SVJ Roadster, η οποία διακρίνεται για τα εξατομικευμένα στοιχεία και τις εκπληκτικές επιδόσεις, δημιούργησε η ιταλική φίρμα από τη Μπολόνια.

Η νέα Aventador SVJ Roadster Xago θα παραχθεί σε μόλις 10 μονάδες, με τους εκλεκτούς πελάτες να έχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης του supercar σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, μέσω του προγράμματος «Ad Personam».

Η Xago έχει εμπνευστεί από το γεωμετρικό εξάγωνο σχήμα των σύννεφων που σχηματίζονται στον βόρειο πόλο του πλανήτη Κρόνου. Το εξωτερικό αμάξωμα του αυτοκινήτου που βλέπουμε στις εικόνες είναι βαμμένο σε μία αποκλειστική λευκή απόχρωση με μπλε και ασημί λεπτομέρειες.

Ωστόσο, κάθε μονάδα θα έχει τον δικό του χρωματικό συνδυασμό. Το μόνο ίδιο θα είναι οι μαύρες γυαλιστερές ζάντες «Nireo Ad Personam» και τα ίδιας αισθητικής παρμπρίζ, κάλυμμα κινητήρα, πτέρυγα και διαχύτης.

Στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί ειδικά εξάγωνα μοτίβα και νέες επενδύσεις. Φυσικά, δεν λείπει η πλακέτα με το αριθμό της κάθε έκδοσης.

Για την κίνηση φροντίζει ο V12 6,5 λίτρων κινητήρας απόδοσης 770 ίππων στις 8.200 σ.α.λ. και 720 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ. Η αναλογία κιλών ανά ίππο ανέρχεται στα 2,05, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 8,8΄΄.

Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα, με τη δύναμη του μοτέρ να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου ISR 7 σχέσεων.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 10:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει