Μόλις 33 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 03:52

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 33 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, έναντι 28 την προηγουμένη.

Τα 32 από τα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», διευκρίνισε το υπουργείο, χρησιμοποιώντας έναν όρο που αναφέρεται σε κυρίως κινέζους πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό και διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό όταν υποβάλλονται σε εξετάσεις στις πύλες εισόδου στην επικράτεια.

Ένα από τα κρούσματα οφειλόταν σε εντόπια μετάδοση και καταγράφηκε στην Τιαντζίν: πρόκειται για εργάτη σε αποθήκη κρεάτων που χειρίστηκε κατεψυγμένο χοιρινό προερχόμενο από τη Γερμανία. Οι αρχές στην κινεζική πόλη διενεργούν τεστ στην εγκατάσταση αυτή και άλλες παρόμοιες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εντοπίστηκαν εννέα ασυμπτωματικοί φορείς, έναντι 36 την προηγουμένη.

Ακόμη 19 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία. Σε κινεζικές δομές υγείας νοσηλεύονται 424 ασθενείς, εννέα σε σοβαρή κατάσταση, κατά το υπουργείο Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.245 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 03:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει