Μόλις 6 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες στην Κίνα και όλα «εισαγόμενα»


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 05:35

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα, ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ενημερώθηκε για τον εντοπισμό έξι επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 12 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα τους ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό όπου διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί, αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Κατά την ίδια πηγή, εντοπίστηκαν 15 ασυμπτωματικοί φορείς, από 25 την προηγουμένη, αν και αυτές οι περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά το Πεκίνο.

Άλλοι 13 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν να ανέρχεται σε 80.497. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 166 ασθενείς.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου ο κορωνοϊός προσέβαλε για πρώτη φορά άνθρωπο στα τέλη του Δεκεμβρίου, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 85.297 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 05:35

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει