Μόνον το 1% των τελευταίων διαγνωστικών τεστ υπήρξε θετικό


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 16:17

Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Αυστρία, υπήρξαν θετικά μόνον σε ένα ποσοστό 1%, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη, αναφέροντας ότι συνεχίζεται να μειώνεται περαιτέρω ο αριθμός τόσο των ανθρώπων που εξακολουθούν να νοσούν, όσο και εκείνων που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, αλλά και εκείνων οι οποίοι βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (194 σήμερα).

Ο υπουργός Υγείας Ρούντλοφ ‘Ανσομπερ, κάνοντας λόγο για «έναν ενδιάμεσο απολογισμό της πρώτης διαδρομής ενός Μαραθώνιου εναντίον του κορωνοϊού», τόνισε σήμερα πως η εξέλιξη συνιστά μία «μεγάλη επιτυχία».

Στην στατιστική δεν έχουν συνυπολογιστεί ακόμη οι επιδράσεις που είχε το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων από την περασμένη Τρίτη, και οι οποίες, κατά την άποψή του, θα γίνουν ορατές στο δεύτερο μισό αυτής της εβδομάδας.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος προειδοποιεί με έμφαση να μην υπάρξουν πρόωρες εκπτώσεις στην αντιμετώπισή της, γιατί «η πανδημία θα μας απασχολεί και εμάς στην Αυστρία για αρκετό ακόμη χρόνο, γι αυτό και χρειαζόμαστε περαιτέρω αντοχή και συνέπεια».

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών σε συνολικά 3.694 ανέρχονται οι νοσούντες στη χώρα, 46 ήταν τα νέα κρούσματα μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο έναντι των 130 αποθεραπευθέντων, συνολικά έχουν καταγραφεί έως σήμερα 14.795 κρούσματα, η ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων ήταν τις τελευταίες δέκα ημέρες, κατά μέσο όρο, στο 1,04%.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 16:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει