Μ’ ένα …κλικ μέσω διαδικτύου οι υιοθεσίες αδέσποτων ζώων στον δήμο Νάουσας


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 12:30

Μ’ ένα …κλικ από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους, οι φιλόζωοι του δήμου Νάουσας μπορούν να επιλέξουν και να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, χαρίζοντάς του μία δεύτερη ευκαιρία και ένα νέο σπιτικό.

Η διαδικασία της υιοθεσίας είναι ιδιαίτερα εύκολη χάρη στην ηλεκτρονική εφαρμογή «ΑΤΛΑΣ» που δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή και «τρέχει» σε συνεργασία με τους «Φίλους των Ζώων Νάουσας» και εθελοντές της περιοχής.

Ο δήμος Νάουσας, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, έθεσε πιλοτικά σε λειτουργία την πρότυπη ηλεκτρονική εφαρμογή https://strays-care-naoussa.hub.arcgis.com/ και τον «Χάρτη φροντίδας των αδέσποτων» για τη σίτιση και τη φροντίδα των ζώων. Πλέον, προχωράει ένα ακόμη βήμα για την υιοθεσία τους σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες.

Μέσω της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε φωτογραφίες όλα τα αδέσποτα, μεταξύ των οποίων την Μπαλού, την Αφροδίτη, την Πέρσα, τον Οσκαρ και τον Ιβάν. Παράλληλα, θα μάθουν λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του ζώου και την ηλικία τους ώστε να προχωρήσουν στην υιοθεσία.

Περισσότερα από 40 σκυλιά και μία ανάπηρη γάτα ανυπομονούν να βρεθούν κοντά στις νέες τους οικογένειες με τον δήμαρχο Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, να καλεί μικρούς και μεγάλους «να αποφασίσουν με υπευθυνότητα και σύνεση, να δείξουν την αγάπη τους στους αδέσποτους φίλους μας. Να είναι σίγουροι πως η χαρά και η αγάπη που θα εισπράξουν υιοθετώντας ένα αδέσποτο είναι ανείπωτη. Σε μια πολιτισμένη κοινωνία, η φροντίδα και η μέριμνα για την προστασία των αδέσποτων ζώων πρέπει να αποτελεί βασικό άξονα πολιτικής».

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 12:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει