Νέα απαγόρευση αφίξεων από Σερβία και Μαυροβούνιο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 13:38

Η Ολλανδία έκλεισε και πάλι σήμερα τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, μία εβδομάδα αφού τα είχε ανοίξει, επικαλούμενη την ταχεία αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό και στις δύο αυτές χώρες.

Ταξιδιώτες από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο μπορούσαν και πάλι από την 1η Ιουλίου να εισέρχονται στην Ολλανδία καθώς οι Ολλανδοί, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνοιξαν και πάλι τα σύνορά τους για τους ταξιδιώτες από 14 χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ.

Όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό στη Σερβία και το Μαυροβούνιο την ανάγκασε να βγάλει και πάλι τις χώρες αυτές από τον κατάλογο και πως οι Ολλανδοί ταξιδιώτες θα πρέπει να τις επισκέπτονται μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Η Σερβία κήρυξε lockdown στο Βελιγράδι το ερχόμενο σαββατοκύριακο λόγω της ανόδου των κρουσμάτων της Covid-19, πυροδοτώντας ταραχές στην πρωτεύουσα κατά τις οποίες δεκάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Εν τω μεταξύ, η Αυστρία εξέδωσε ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Μολδαβία εξαιτίας της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 13:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει