Νέα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 15:21

Τσεχία: Νέα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Η κυβέρνηση της Τσεχίας διέταξε σήμερα το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων και υπηρεσιών και τον περιορισμό των μετακινήσεων με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους εργασίας ή για ιατρικές επισκέψεις στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Υγείας Ρόμαν Πρίμουλα δήλωσε ότι το σύστημα υγείας της χώρας θα φτάσει σύντομα στα όρια των δυνατοτήτων του και ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τα νοσοκομεία θα έχουν ελλείψεις από κλίνες τον Νοέμβριο.

Η Τσεχία κατέγραψε 11.984 νέα κρούσματα κορωνοϊού στις 20 Οκτωβρίου, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από τότε που η επιδημία εμφανίστηκε στη χώρα, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είναι αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση των μολύνσεων.

Συνολικά 1.619 άνθρωποι έχουν πεθάνει από covid-19 στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργικό συμβούλιο της Τσεχίας συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα για να συζητήσει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Σήμερα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάν Χάματσεκ, που είναι επίσης υπουργός Εσωτερικών.

Ο 41χρονος Χάματσεκ, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι και επικεφαλής της επιτροπής που διαχειρίζεται την επιδημία covid-19.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 15:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει