Νέα διάκριση για το CUPRA Leon από το Euro NCAPΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021, 15:03

Με το αυστηρό καθεστώς δοκιμών του Euro NCAP, το υψηλής απόδοσης compact μοντέλο CUPRA Leon απέσπασε πέντε αστέρια  επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς.

Το πρώτο μοντέλο της μάρκας που ανταποκρίθηκε στη νέα διαδικασία δοκιμών του οργανισμού και κατέκτησε κορυφαία βαθμολογία ήταν CUPRA Formentor. Σήμερα το βραβείο αυτό κατακτά το CUPRA Leon. 

Μετά την απονομή των βραβείων ο  Dr. Werner Tietz, Executive Vice-President for Research and Development της CUPRA και SEAT δήλωσε σχετικά: 

«Η CUPRA συνεχίζει να προσφέρει οχήματα που συνδυάζουν όχι μόνο τη σύγχρονη απόδοση αλλά και τη μέγιστη ασφάλεια.Ακολουθώντας την επιτυχία του CUPRA Formentor νωρίτερα φέτος, το CUPRA Leon κατακτά επίσης την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στο αυστηρότερο καθεστώς δοκιμών του Euro NCAP».

Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του Euro NCAP. Από τη μια προσέχουν να κατεβάζουν τους ρύπους  για να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια των απαιτήσεων της ΕΕ και από την άλλη φροντίζουν με μια σειρά τεχνολογιών ασφάλειας και άνεσης να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών.

Τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει το CUPRA Leon είναι : 

Autonomous Emergency Braking, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Light Assist and Pre-Crash Assist Προσθέστε σε αυτά τους επτά αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου ενός standard μπροστινού κεντρικού αερόσακου, Front Assist με όχημα, ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, Emergency Steering Assist και Junction Assist, Lane Assist και Emergency e-Call.

Τόσο η Cupra όσο και η Seat έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για τη εξέλιξη των αυτοκίνητων για να γινουν ακόμη ασφαλέστερα. Το CUPRA Leon είναι γεμάτο αισθητήρες. Και όλοι λειτουργούν για τη ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και των πεζών.

Το CUPRA Leon στη βαθμολογία ασφαλείας συγκέντρωσε 91% στους ενήλικους επιβάτες, 88% στα παιδιά, 71% στους ευπαθείς χρήστες δρόμου.

Η CUPRA με το Leon κέρδισε άξια τη βαθμολογία και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του οργανισμού που κάθε δύο χρόνια επαναξιολογεί τις προδιαγραφές δοκιμών και ανεβάζει τον πήχη των  απαιτήσεων  με νέες αυστηρότερες δοκιμές για την ενεργητική και την παθητική ασφάλεια.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021, 15:03Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει