Νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίαςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, 05:34

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κηρύσσει νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τριάντα ημέρες σε όλη την επικράτεια και επιβάλλει δεκαπενθήμερη απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, εξαιτίας της ανησυχίας ότι θα γίνουν μαζικές συναθροίσεις τις ημέρες των εορτών του τέλους του έτους, που θα πυροδοτούσαν αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω διαδικτύου, ο Μορένο διευκρίνισε ότι η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ άμεσα και θα έχει εφαρμογή από τις 22:00 ως τις 04:00.

Απαγόρευσε επίσης την πώληση και την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. «Η χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο», είπε.

Εξάλλου ανακοίνωσε πως μειώνεται στο 50% της δυναμικότητας ο αριθμός των πελατών που μπορούν να εξυπηρετούν τα εμπορικά κέντρα και στο 30% της χωρητικότητας ο αριθμός των πελατών που μπορούν να εξυπηρετούν εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ οι παραλίες θα μείνουν κλειστές για τους πολίτες την 24η, την 25η, την 31η Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα χθες ότι επιβεβαιώθηκαν 72 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των Άνδεων ανέρχεται ως εδώ σε 9.400 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 206.329 μολύνσεων.

Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται πως μάλλον είναι πιο κοντά στους 14.000 νεκρούς, καθώς το ίδιο το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει πως τουλάχιστον άλλοι 4.549 θάνατοι στη χώρα πιθανόν οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, κάτι που δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, 05:36Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει