Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 12:29

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, μετά την «αδιανόητη», όπως χαρακτηρίστηκε από τους αστυνομικούς υπαλλήλους, απόφαση του Αρχηγείου να βγάλει μετακινήσεις για την Αθήνα εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport, εκτός από το επιβεβαιωμένο κρούσμα στον αστυνομικό του ΑΤ Δομοκού, στην ίδια υπηρεσία άλλα δύο άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό έπειτα από πραγματοποίηση rapid test. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα συμμετείχε κανονικά στη Διμοιρία Υποστηρίξεως της ΔΑ Φθιώτιδας στην Αθήνα για τα έκτακτα μέτρα της επετείου του Πολυτεχνείου!

Αυτό σημαίνει νέα καραντίνα για τα παιδιά της Διομοιρίας που μόλις στο τέλος Οκτωβρίου βγήκαν από την προηγούμενη και φυσικά καραντίνα σε αστυνομικούς υπαλλήλους του ΑΤ Δομοκού που τη Δευτέρα απολυμάνθηκε, ενώ είχαν τεθεί σε καραντίνα τέσσερα άτομα.

Το ιστορικό

Ο αστυνομικός που βρέθηκε θετικός στον ιό και υπηρετεί στο ΑΤ Δομοκού, είχε τελευταία υπηρεσία την Τετάρτη (11/11) το πρωί. Εκδήλωσε συμπτώματα και έκανε την επομένη τεστ που επέστρεψε θετικό, με τις διαδικασίες πάντως να ξεκινούν την Κυριακή και ενώ είχε βγει η κίνηση για την αποστολή της Διμοιρίας στην Αθήνα.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε βάρδια την Πέμπτη το βράδυ με συνάδελφό του ο οποίος έχει πλέον βρεθεί με rapid test θετικός. Αυτός ήταν μαζί σε άλλη βάρδια με άλλον αστυνομικό που ήταν στη διμοιρία και ο οποίος ενώ βρισκόταν ήδη στην Αθήνα δόθηκε εντολή για καραντίνα. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπεβλήθη σε rapid test και βρέθηκε αρνητικός ωστόσο παρέμεινε σε καραντίνα και επέστρεψε με ειδικό όχημα της Αστυνομίας μόνος του στη Λαμία, ανεξάρτητα από τη Διμοιρία που επίσης επέστρεψε άρον άρον πίσω.

Δυστυχώς όμως στην αποστολή ήταν κι άλλος αστυνομικός από το ΑΤ Δομοκού ο οποίος δεν είχε επαφή με τα άλλα δύο κρούσματα και ο οποίος μόλις την Τρίτη (17/11) βρέθηκε θετικός σε rapid test για τον κορωνοϊό.

Αναμένονται πλέον ένα μοριακό και ένα γρήγορο τεστ στους δύο αστυνομικούς που βρέθηκαν θετικοί για την επιβεβαίωση ότι έχουν νοσήσει από covid-19, ενώ όλες οι επαφές τους θα μπουν σε καραντίνα.

Δύο ακόμη πολίτες θετικοί – Γεμίζει το Πέτρινο

Παράλληλα με τις ιχνηλατήσεις στους αστυνομικούς συνεχίζονται τα περιστατικά και στους υπόλοιπους πολίτες. Έτσι επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη νέα κρούσματα. Πρόκειται για έναν 51χρονο από το Νέο Μοναστήρι που έκανε τον έλεγχο στην Καρδίτσα και έναν 53χρονο Λαμιώτη που έκανε εξέταση σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Επιπλέον δύο ακόμη περιστατικά covid-19 ήρθαν από την Καρδίτσα για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λαμίας. Εισήχθησαν στο Πέτρινο κτήριο ανεβάζοντας τα περιστατικά σε 18 με τη δυναμικότητα να θυμίζουμε ότι ανέρχεται σε 24 κλίνες.


Πηγή: lamiareport.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 12:29

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει