Νέα μετάλλαξη εντοπίστηκε στην ΑγγλίαΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 18:51

Μια «νέα μετάλλαξη» του ιού που φαίνεται να επηρεάζει την εξάπλωση στη νότια Αγγλία, εντόπισαν οι επιστήμονες στο Ηνωμένο βασίλειο, όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο ίδιος καθησύχασε λέγοντας ότι η μετάλλαξη δεν φαίνεται να κάνει πιο θανατηφόρο τον ιό, ωστόσο όπως είπε αναπτύσσεται ταχύτερα.

«Έχουμε εντοπίσει μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού η οποία μπορεί να σχετίζεται με την ταχύτερη εξάπλωση στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες «πάνω από 1.000 περιπτώσεις με αυτήν την μετάλλαξη, κυρίως στο νότο της Αγγλίας».

Ορισμένες περιοχές μέσα και γύρω από το Λονδίνο σύμφωνα με την daily mail έχουν σημειώσει μεγάλες αυξήσεις σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα. Ήδη το Κεντ και άλλες περιοχές ήδη βρίσκονται στα περιοριστικά μέτρα της βαθμίδας 3, ενώ μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας Αγγλίας θα μπορούσαν σύντομα να ενταχθούν στο ίδιο καθεστώς.

Η βασική διαφορά μεταξύ της βαθμίδας 2 και της βαθμίδας 3 είναι ότι στη δεύτερη μπορούν να μείνουν ανοικτά υπό περιορισμούς τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως στην τρίτη βαθμίδα υποχρεούνται να κλείσουν και λειτουργούν μόνο για παράδοση πακέτων κατ΄οίκον. Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 19:07Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει