Νέα προσπάθεια για το Λευκό Οίκο από τον «μεσοαστό Τζο»

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάνει την τρίτη του απόπειρα ως υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αυτή τη φορά, μπήκε στον αγώνα ως de facto πρωτοπόρος, ο πιο γνωστός και αποδεκτός υποψήφιος.

Ο 77-χρονών υποψήφιος είχε υποστεί πρόωρες αποτυχίες στις προκριματικές της Αϊόβα και  του Νιού Χάμσαιρ, αλλά πήρε πίσω τον έλεγχο με σειρά από επιτυχίες στην Super Tuesday.

Ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει υπερκεράσει τον αντίπαλό του Bernie Sanders στις προκριματικές  εκλογές στη Φλώριντα, το Ιλλινόις και την Αριζόνα.

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα της Αριζόνα, ο Biden είχε διψήφιο προβάδισμα από τον Sanders.

Σε αυτή τη νοτιοδυτική πολιτεία, ο Μπάιντεν κυριάρχησε μεταξύ λευκών ψηφοφόρων κατά 51% έως 32%. Οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι κατανέμονται ισότιμα ​​μεταξύ του Biden (45%) και του Sanders (44%).

Επιταχύνοντας τη δυναμική του στον αγώνα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μια καθαρή πρωτιά και στις τρεις πολιτείες.

Ο Τζο Biden απευθύνθηκε έκκληση για άμεση στήριξη από τους υποστηρικτές του Sanders.

Η Φλώριδα ήταν το μεγαλύτερο βραβείο της νύχτας, απονέμοντας 219 από τους 1.991 αντιπροσώπους που χρειάζοντα για να εξασφαλίσουν τον προεδρικό υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τώρα, ο Τζο  Μπάιντεν έκανε ακόμη ένα μεγάλο βήμα για να γίνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ τον Νοέμβριο.

Πέντε Λατίνες που θα μπορούσαν να είναι συνυποψήφιες του Μπάιντεν

Η δέσμευση του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν να πάρει γυναίκα ως συνυποψήφιό του έχει προκαλέσει την ελπίδα ότι θα μπορούσε να γράψει ιστορία επιλέγοντας μια Latina καθώς οι ισπανόφωνοι αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τουλάχιστον δύο ισπανόφωνες πολιτείες, η Αριζόνα και η Φλόριντα, θα διαδραματίσουν το Νοέμβριο, και οι ισπανόφωνες μειονότητες είναι σε θέση να ταλαντεύσουν πολλά κράτη που θα αποφασιστούν από μικρά περιθώρια.

Η επιλογή Λατίνας ως υποψήφιου αντιπροέδρου του θα μπορούσε επίσης να εξισορροπήσει την προσέγγιση των προοδευτικών στο κόμμα.

Ανάμεσα στις πιθανολογούμενες είναι η Catherine Cortez Masto (Νεβάδα) – η πρώτη Λατίνα που είχε εκλεγεί δημοκρατική γερουσιαστής.

Οι πληροφορίες συμπεριλαμβάνουν την κυβερνήτη του Νιού Μέξικο  Michelle Lujan Grisham καθώς και την πρώην υπουργό Εργασίας Hilda Solis.

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει