Νέα πρόσκληση προς ΣΥΡΙΖΑ για συναίνεση στην ψήφο αποδήμων από τον Μάκη ΒορίδηΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021, 14:09

Κάλεσμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για συναίνεση απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας ανοικτός να ξεκινήσει άμεσα νέα συζήτηση πάνω σε τεχνικά ζητήματα για την ψήφο των αποδήμων, με την προϋπόθεση να κάνει δεκτό η αξιωματική αντιπολίτευση ότι η ψήφος τους θα είναι ισότιμη και θα προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.

«Εμείς θέλουμε η ψήφος των κατοίκων του εξωτερικού να είναι ισότιμη και να προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα.

»Όλα τα υπόλοιπα, όπως, για παράδειγμα, αν θα γίνει η εκλογή των εκπροσώπων των αποδήμων με λίστα, αν θα είναι επικρατείας ή θα εκλεγούν με λίστα και με τι αναλογία, μπαίνουν στο πλαίσιο μιας τεχνικής συζήτησης την οποία είμαστε έτοιμοι να κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε:

«Είμαι έτοιμος να συμφωνήσουμε στα πάντα και θα είμαι απολύτως ανεκτικός για να διαμορφώσουμε αυτού του τύπου συναίνεση. Όμως, δεν πρόκειται να παίξουμε με ίσως ή αλλά. Θέλουμε καθαρές κουβέντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία, απευθύνομαι σε αυτόν και μόλις κάνει δεκτές τις δύο αυτές προϋποθέσεις ξεκινά αμέσως η τεχνική συζήτηση για τα πάντα την οποία μπορούμε να την κάνουμε άνετα».

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με την πρόταση του κ. Βορίδη και τις προϋποθέσεις που έθεσε, ωστόσο, όπως είπε, το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή παραβιάζει την ισότιμη ψήφο για αυτό και το κόμμα του το καταψηφίζει.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021, 14:17Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει