Νέα στοιχεία για τη δολοφονία στα Φιλιατρά

Πολύ κοντά στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της 57χρονης γυναίκας το μεσημέρι της Τετάρτης στη Γιόλακα Φιλιατρών βρίσκεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας που έχει αναλάβει τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί που προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της άγριας δολοφονίας της 57χρονης εκτιμούν πως ο δράστης γνώριζε τον χώρο και κινήθηκε ταχύτητα. Όσον αφορά στα κίνητρα όλα είναι ανοιχτά, ωστόσο φαίνεται να απομακρύνεται αυτό της ληστείας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι.

Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές  αναζητούν στο επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, φαίνεται να έχουν στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο άτομο το οποίο εργαζόταν στα θερμοκήπια που είχε το θύμα.

Η άτυχη γυναίκα με την αδελφή της είχαν απολύσει πρόσφατα  τον συγκεκριμένο εργάτη και έτσι οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο  θυμωμένος να προέβη στην αποτρόπαια πράξη του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργάτης στο έγκλημα.

 

 

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, έχουν μπει οι κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονταν έξω από το σπίτι και ήταν σε λειτουργία, και ενδέχεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις του δράστη. Από την πρώτη στιγμή έγιναν προσαγωγές ατόμων από την αστυνομία, μεταξύ των οποίων και εργατών γης που απασχολούσαν οι δύο γυναίκες στη θερμοκηπιακή μονάδα.

 

Όλα έγιναν μέσα σε 20 λεπτά

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από την αδερφή της, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έλειψε για μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 20 λεπτά) από το σπίτι, προκειμένου να μεταφέρει κάποια εργάτρια των θερμοκηπίων στα Φιλιατρά. Γυρνώντας βρήκε την αδερφή της νεκρή μέσα στο σπίτι με τραύμα στο λαιμό, πιθανόν από μαχαίρι. Από την πρώτη εξερεύνηση του χώρου δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, ενώ δεν βρέθηκε το αντικείμενο που προκάλεσε το τραύμα.

Ο δράστης φαίνεται να μπήκε από το πίσω μέρος του σπιτιού, σπρώχνοντας μια πόρτα, και να διέφυγε από την κεντρική είσοδο. Παράλληλα στο εσωτερικό του σπιτιού παρατηρήθηκαν ίχνη μικρής αναστάτωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αδερφές είχαν πέσει θύματα ληστείας τον Απρίλιο του 2013, ενώ το 2016 δύο από τους τρεις κατηγορούμενους Αλβανούς είχαν καταδικαστεί για τη ληστεία σε πολυετή κάθειρξη.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι από τη στυγερή δολοφονία ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ χτενίζουν την περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Με πληροφορίες από gargalianoionline

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει