Νέα σφαγή στην Κολομβία με τέσσερις αυτόχθονες νεκρούςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 00:49

Τουλάχιστον τέσσερις αυτόχθονες δολοφονήθηκαν σε επίθεση στη νοτιοδυτική Κολομβία, συμπεριλαμβανομένου άλλοτε μαχητή της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι τοπικές αρχές.

«Ένοπλοι άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον χωρικών που έβγαιναν από κατοικία. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πρώην μέλος των διαλυμένων FARC», ανέφερε ο Συνήγορος του Λαού μέσω Twitter.

Η επίθεση έγινε το Σάββατο το βράδυ σε αγροτική περιοχή του δήμου Σανταντέρ δε Κιλιτσάο, στη περιφέρεια Κάουκα, όπου έχουν διαπραχθεί οι περισσότερες σφαγές φέτος στην Κολομβία.

Ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο, ο οποίος μίλησε για «σοβαρό έγκλημα», μετέβη επιτόπου και αναμενόταν να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση.

Ένας ακόμη νεαρός αυτόχθονας τραυματίστηκε στην επίθεση, αλλά η ζωή του «δεν διατρέχει κίνδυνο».

Μετά την υπογραφή το 2016 της συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση της Κολομβίας και την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας — η οποία έκτοτε αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα — η λατινοαμερικάνικη χώρα μπήκε σε νέο κύκλο βίας, με μεγάλο μέρος των θυμάτων να είναι πρώην αντάρτες, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικοί ηγέτες.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 00:52Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει