Νέα σύμβαση, για νέο έργο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Κώστας Αγοραστός: «Να υπάρξει απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης των εργασιών για την οδική ασφάλεια του εναλλακτικού δικτύου, λόγω του κλεισίματος της Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος των Τεμπών»

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση του δυτικού εναλλακτικού οδικού άξονα κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών, στο τμήμα Λάρισα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Παναγιά – είσοδος κόμβου Εγνατίας Οδού και στο τμήμα Γέφυρα Μουργκάνι – όρια Ν. Τρικάλων – Γρεβενών», μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού και του νομίμου εκπρόσωπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΔΙΑΚΤΩΡ Α.Ε.» κ. Κωνσταντίνου Πάτσικα, παρουσία του διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σπύρου Πετρίδη και του Προϊστάμενου Έργων κ. Αντώνη Γαλερίδη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.000.000,00 € και βάσει της προσφερθείσας έκπτωσης που είναι 53,12%, η συνολική δαπάνη των εργασιών της υπογραφείσας σύμβασης έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 555.768,77€ (εργασίες & Φ.Π.Α.).

Στο πλαίσιο της συσταθείσας εργολαβίας θα υλοποιηθεί η σποραδική συντήρηση διαφόρων τμημάτων του δυτικού εναλλακτικού οδικού άξονα εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας, λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών. Η συντήρηση θα γίνει κυρίως με εκσκαφή – φρεζάρισμα των επιφανειακών στρώσεων των οδικών τμημάτων που έχουν παρουσιάσει φθορές και με ανακατασκευή τους με νέες ασφαλτικές στρώσεις και θα περιλαμβάνει τμήματα, σποραδικά, σε όλους τους κλάδους του έργου, συνολικού μήκους της τάξεως των 7.400 μέτρων. Επίσης θα γίνουν εργασίες καθαρισμού τάφρων, οχετών και άρσης καταπτώσεων. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι έξι (6) μήνες.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Είναι γνωστό ότι μετά τις κατολισθήσεις των Τεμπών, το εναλλακτικό δίκτυο που χρησιμοποιήθηκε παρουσίασε αρκετές φθορές σε όλο το μήκος του. Με την εργολαβία αυτή πραγματοποιούμε τις απαραίτητες εργασίες για τη συντήρησή του, όπως αντίστοιχα έχουμε πράξει και με την εργολαβία που υπεγράφη για τα τμήματα Α/Κ Γυρτώνης-Τύρναβος – Ελασσόνα- Όρια Ν. Κοζάνης και Μ. Ελευθεροχώρι – Όρια Ν. Πιερίας. Παρεμβαίνοντας στον τομέα της οδικής ασφάλειας, βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών και αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Πιέζουμε το αρμόδιο υπουργείο ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης των εργασιών για την οδική ασφάλεια του εναλλακτικού δικτύου, λόγω του κλεισίματος της Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος των Τεμπών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει