Νέες καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Μαθητές αντιδρούν στη χρήση μάσκας


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 11:17

Με νέες καταλήψεις σε σχολεία ξεκίνησε η εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, υπό κατάληψη τελούν αρκετά σχολεία σε διάφορους δήμους της Θεσσαλονίκης, με κύριο αίτημα των μαθητών να είναι η μη χρήση μάσκας εντός των σχολικών μονάδων, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και αποχή από τα μαθήματα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, μαθητές του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης έχουν βάλει λουκέτο στην είσοδο του σχολείου και έχουν αναρτήσει πανό από τα κάγκελα.

«Όχι μάσκες μέσα στην τάξη. Όχι στα εμβόλια. Όχι στα τεστ» αναφέρεται σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για το μοναδικό σχολείο, καθώς τόσο στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, όσο και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, μαθητές έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις.

Θυμίζουμε ότι σήμερα στις 12:00 αναμένονται δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Παύλου Μελά και Κορδελιού-Ευόσμου, έπειτα από κάλεσμα του «συντονιστικού μαθητών Θεσσαλονίκης».

Οι μαθητές, όπως αναφέρουν, διεκδικούν, μεταξύ άλλων, ολιγομελή τμήματα στα σχολεία, περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, ασφαλή μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων, τεστ Covid για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες κ.λπ.

Τι δηλώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Σε περίπου 20 με 25 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιείται αυτή την ώρα κατάληψη από μαθητές. Η πλειοψηφία αυτών είναι σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια, ενώ, όπως δηλώνει η κ. Στέλλα Ελληνίδου, υπεύθυνη στο Γραφείο Τύπου του ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο GRTimes.gr, «είναι μια δυναμική κατάσταση που εξελίσσεται συνεχώς. Σήμερα σημειώνεται μια αυξητική τάση των καταλήψεων. Σε πολλά σχολεία που είχαν σήμερα το πρωί κατάληψη, αυτή την ώρα έχει λήξει, έπειτα από παρέμβαση εκπαιδευτικών και συζήτηση με τους μαθητές των σχολείων. Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι, ο αριθμός των καταλήψεων θα έχει αυξηθεί».

Πηγή: GRTimes.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 11:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει