Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ακάρ κατά της ΕλλάδαςΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022, 16:45

Νέες τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με αιχμή την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Turkiye, o Χουλουσί Ακάρ αναφέρει μεταξύ άλλων «Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας». Αυτή η δήλωση έρχεται μετά τις απειλές της Άγκυρας για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, όπου ο Ακάρ αναφέρθηκε ξανά στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, σύμφωνα με τις συνθήκες. Δεν πρέπει να τα επισκέπτονται αξιωματούχοι», ανέφερε κάνοντας υπαινιγμό στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κω, Ψέριμο και Κύμη.

«Περιμένουμε να καταλάβουν, ότι δεν θα φτάσουν κάπου πραγματοποιώντας επισκέψεις στα νησιά τα οποία είναι πολύ κοντά στη Τουρκία ανάμεσα στα χιλιάδες νησιά που υπάρχουν και να κάνουν προκλητικές ενέργειες, τελετές και ομιλίες. Απαντήσαμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ποτέ δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτά θέματα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας και δεν θα πούμε «ναι» σε κάποια τετελεσμένα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι», πρόσθεσε.

Επιπλέον, τόνισε πως «κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”» ενώ δήλωσε πως η ελληνική ηγεσία υιοθετεί προκλητική ρητορική: «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό».

Τέλος, καταλήγει ότι «η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν».

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022, 22:56Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει