Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος o Vitalii Kochenko


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 12:57

Ο κ. Vitalii Kochenko ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για την British American Tobacco στην Ελλάδα. Στον νέο ρόλο του, θα έχει την ευθύνη, εκτός από την αγορά της Ελλάδας, και για τις αγορές της Κύπρου, της Μάλτας και του Ισραήλ.

Ο κ. Kochenko, ύστερα από πολυετή εμπειρία στην Coca-Cola Hellenic και, έχοντας αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης στο Τμήμα Πωλήσεων της εταιρείας, ξεκίνησε την καριέρα του στην British American Tobacco στην Ουκρανία ως διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος το 2012. Έπειτα από τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή, το 2015 ανέλαβε χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην British American Tobacco στη Λευκορωσία. Το 2016, ο κ. Kochenko τέθηκε επικεφαλής για την αγορά του Καζακστάν και της Κεντρικής Ασίας.

Η νέα θέση του κ. Kochenko έρχεται να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη στρατηγική μετασχηματισμού του κλάδου που έχει υιοθετήσει η British American Tobacco και η οποία έχει οδηγήσει ήδη σε σημαντικές επενδύσεις στα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου -το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vype- συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Πρόσφατα η British American Tobacco στην Ελλάδα, που επελέγη από τον Όμιλο ως μια από τις πρώτες χώρες διεθνώς για τη διάθεση ολόκληρης της γκάμας προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, ανακοίνωσε επενδύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ στη μικρή λιανική (περίπτερα και μίνι μάρκετ).

Οι νέες επενδύσεις συμπίπτουν με την εισαγωγή νέων προτάσεων στην ελληνική αγορά -των δύο νέων συσκευών θέρμανσης καπνού, glo nano και glo pro, και των πρώτων ράβδων καπνού με κάψουλα στην αγορά- καθιστώντας την Ελλάδα μία από τις πρώτες χώρες πανευρωπαϊκά που διαθέτει τα προϊόντα αυτά.

Η British American Tobacco Hellas, η οποία απασχολεί περίπου 100 υπαλλήλους, είναι σήμερα μια από τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας προϊόντων καπνού και νικοτίνης στην Ελλάδα, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενισχύοντας τους Έλληνες παραγωγούς, λιανεμπόρους, προμηθευτές και εργαζομένους και παράλληλα επεκτείνοντας το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο στον Πειραιά.

Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου του Ομίλου, το προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vype, καθώς και κάποια από τα δημοφιλέστερα σήματα τσιγάρων όπως Peter Stuyvesant, Prince, Rothmans, Pall Mall και Lucky Strike, καθώς και τον καπνό Craven και Lucky Strike για στριφτά τσιγάρα.

Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους διεθνώς, που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί 55.000 εργαζομένους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα, τα οποία διανέμονται σε πάνω από 200 αγορές.

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει