Νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλαμβάνει ο ευρωσκεπτικιστής Λορέντσο ΦοντάναΟ δεδηλωμένος ευρωσκεπτικιστής και μέλος της ακροδεξιάς Λέγκας, Λορέντσο Φοντάνα, που σήμερα είναι υπουργός Οικογένειας θα αναλάβει υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

Το χαρτοφυλάκιο αυτό το είχε κρατήσει προσωρινά ο ίδιος ο Κόντε από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Πάολο Σαβόνα, ο οικονομολόγος υπουργός που τασσόταν κατά του ευρώ ανέλαβε επικεφαλής της υπηρεσίας εποπτείας των αγορών.

Ο 39χρονος Φοντάνα είναι στενός συνεργάτης του ηγέτη της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι. Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2009 μέχρι το 2018, όταν μπήκε στην κυβέρνηση. Από τη νέα του θέση κατήγγειλε τους γάμους μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και ζήτησε να ανακληθεί ο νόμος που τιμωρεί τις διακρίσεις με βάση τη φυλή ή τη θρησκεία. Τον Μάρτιο βοήθησε να οργανωθεί στη γενέτειρά του, τη Βερόνα, το Παγκόσμιο Κογκρέσο Οικογενειών, μια διάσκεψη που τάσσεται κατά των αμβλώσεων και κατά των ομοφυλοφίλων.

Την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής ο Φοντάνα ζητούσε την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, τηρώντας την τότε πολιτική γραμμή της Λέγκας. Το κόμμα έχει πλέον αναιρέσει αυτή τη στάση του, όμως εξακολουθεί να ζητά την προώθηση αλλαγών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την τροποποίηση των δημοσιονομικών κανόνων.

Το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είναι αρμόδιο να επιβλέπει την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών κανονισμών στην ιταλική νομοθεσία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, 18:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει