Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων περιστατικών Covid-19Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, 07:00

Σε αρνητικά επίπεδα ρεκόρ συνεχίζουν να κυμαίνονται οι αριθμοί περιστατικών Covid-19 και θανάτων στη Γερμανία, την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown.

Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 του SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκαν κατά 63.924 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 5.312.215, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 248 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 98.987 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έκανε λόγο για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown, ενώ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ περιέγραψε τη χώρα ως «ένα μεγάλο ξέσπασμα κορωνοϊού», καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν από κρατίδιο σε κρατίδιο, λόγω υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, 07:01Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει