Νέο βίντεο πριν από την τραγωδία των ΤεμπώνΈνα ακόμη βίντεο που προέρχεται από την κάμερα ασφαλείας του τρένου του προαστιακού με κατεύθυνση τη  Λάρισα, του τρένου δηλαδή που έφυγε πριν έρθει το μοιραίο Intercity 62, από την Αθήνα δείχνει την οπισθοπορεία που κάνει η τοπική αμαξοστοιχία και τις συνομιλίες του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη.

Το βίντεο που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, έχει ληφθεί από τη ν κάμερα ασφαλείας λίγα λεπτά πριν από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη,.

Σε αυτό, ακούγεται ο μηχανοδηγός του προαστιακού να ρωτάει επανειλημμένα τον σταθμάρχη της Λάρισας γιατί του έχει δώσει εντολή το τρένο να κάνει οπισθοπορεία.

Η ώρα είναι 22:48 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

 -Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία;

Ο μηχανοδηγός του προαστιακού δεν παίρνει απάντηση και ξαναρωτάει:

-Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία; Για να ενημερώσω την υπηρεσία μου.

Σημειώνεται ότι λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που βρισκόταν ο προαστιακός, είναι το μοιραίο κλειδί 118.

Το τρένο αυτό, ο προαστιακός 2597, έχει έρθει με κατεύθυνση τη Λάρισα και φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ο σταθμάρχης για να το αντιμετωπίσει, έχει ζητήσει από τον μηχανοδηγό του 2597 να περιμένει. Το μοιραίο Intercity με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ακολουθούσε.

Συνεχίζοντας να μη λαμβάνει απάντηση από τον σταθμάρχη της Λάρισας, ο μηχανοδηγός του προαστιακού ξαναρωτά:

-Ο σταθμάρχης της Λάρισας μπορεί να ενημερώσει τον παριστάμενο του 2597 για τη διαδικασία της οπισθοπορείας.

Σε αυτό το σημείο, και σύμφωνα με το βίντεο του MEGA, ο 59χρονος σταθμάρχης ακούγεται να απαντά: «Φλασάρησε ένα κλειδί», που σημαίνει ότι εντόπισε πρόβλημα στο μοιραίο κλειδί.

Ο μηχανοδηγός του προαστιακού τότε απαντά «καλώς, ευχαριστώ πολύ» και συνεχίζει την πορεία του. Αυτά, καταγράφηκαν λίγα λεπτά πριν την πολύνεκρη τραγωδίαZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει