Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Ελληνική Ένωση Καφέ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 05:27

Την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της πραγματοποίησε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, η Ελληνική Ένωση Καφέ. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των εργασιών της προηγούμενης χρονιάς, ενώ παράλληλα τέθηκαν οι στόχοι για το 2020 και οι επόμενες δράσεις της, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν καθοριστεί.

Στο πλαίσιο των εργασιών, τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Καφέ εξέλεξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα, στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου τον Γιάννο Μπενόπουλο (CAFETEX), A’ Αντιπρόεδρο τον Ηλία Παπαδόπουλο (NESTLE), Β’ Αντιπρόεδρο τον Γιώργο Σκούρτα (JDE), Γραμματέα τον Τάσο Γιάγκογλου (ΚΑΦΕΣ ΓΙΑΓΚΟΓΛΟΥ), Ταμία τον Γιώργο Κούκο (ΚΟΥΚΟΣ ΕΠΕ) και μέλος τον Χρήστο Βεκράκο (ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ).

Το 2019 η ΕΕΚ συμμετείχε ενεργά στη διατύπωση θέσεων, τη διαβούλευση αλλά και την υλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου για τον κλάδο του καφέ στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καφέ (European Coffee Federation) και για την επίτευξη των σκοπών της συνεργάζεται με τον ΣΕΒ, αλλά και άλλους θεσμικούς φορείς.

Στο πλαίσιο του απολογισμού της χρονιάς, η Ένωση παρουσίασε τα αποτελέσματα της δράσης της, μεταξύ των οποίων η επιστροφή των προϊόντων καφέ στο χαμηλό συντελεστή 13% ΦΠΑ, που κατάφερε να γίνει αποδεκτό μέσα από την επιχειρηματολογία που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα για την δυσανάλογα επιβαρυμένη τιμή του καφέ, και ιδίως του ελληνικού καφέ, την πρώτη επιλογή κατανάλωσης καφέ, όπου το 1/3 της τιμής του ήταν φόροι. Επίσης, η ΕΕΚ στις αλλεπάλληλες επαφές με την Πολιτεία παρουσίασε την κεντρική και πάγια θέση της για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έχει επιβληθεί από την 1/1/2017 στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η ΕΕΚ έχει καταθέσει εμπεριστατωμένη πρόταση για την επιστροφή του ΕΦΚ στην περίπτωση που ο καφές επανεξάγεται, λόγω της ιδιαίτερα απαιτητικής ισχύουσας διαδικασίας, τόσο οικονομικά όσο και διοικητικά.

Παράλληλα, η Ελληνική Ένωση Καφέ με στόχο την ανάπτυξή του κλάδου εντός της ελληνικής αγοράς σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού συνεργάζεται με τον ΣΕΒ και έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου που αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις.

O Γιάννος Μπενόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Καφέ που με την ψήφο τους εξέλεξαν το νέο ΔΣ της Ένωσης. Στόχος μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων και η ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας στη διαμόρφωση ενός θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου που να λειτουργεί προς όφελος των επιχειρήσεων, της οικονομίας και του τελικού καταναλωτή».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 05:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει