Νέο ενδεχόμενο έγκλημα μίσους συγκλονίζει την Ατλάντα των ΗΠΑΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 23:35

Οι αρχές της Ατλάντα δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να απαγγείλουν κατηγορίες για εγκλήματα μίσους σε βάρος του υπόπτου για τις δολοφονίες γυναικών ασιατικής καταγωγής σε τρία ινστιτούτα μασάζ και σπα στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ, 21 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία την Τρίτη τεσσάρων ανθρώπων σε δύο ιαματικά λουτρά στην Ατλάντα και τεσσάρων ακόμη στην κομητεία Τσερόκι περίπου 64 χλμ βόρεια της πόλης.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα Τσαρλς Χάμπτον τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ανακριτές προσπαθούν ακόμα να καθορίσουν ένα κίνητρο, αλλά ότι η απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του Λονγκ για έγκλημα μίσους δεν «έχει αποκλειστεί».

«Η έρευνά μας εξετάζει τα πάντα, οπότε τίποτα δεν έχει αποκλειστεί στην έρευνά μας», δήλωσε ο Χάμπτον απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ερευνούν τις δολοφονίες ως ένα πιθανό έγκλημα μίσους.

Ο Λονγκ, ένας 21χρονος λευκός άνδρας, είπε στους ερευνητές ότι ένας σεξουαλικός εθισμός τον οδήγησε στη βία. Βουλευτές και υπέρμαχοι κατά του ρατσισμού υποθέτουν ότι οι δολοφονίες παρακινήθηκαν τουλάχιστον εν μέρει από αντι-ασιατικά συναισθήματα.

Τα έξι από τα οκτώ θύματα του Λονγκ ήταν γυναίκες ασιατικής καταγωγής. Τα υπόλοιπα δύο ήταν ένας λευκός άνδρας και μια λευκή γυναίκα. Ο ίδιος ο Λονγκ είναι λευκός.

Οι αρχές δεν είναι έτοιμες να δημοσιεύσουν τα ονόματα των θυμάτων, ανέφερε η αστυνομία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 23:39Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει