Νέο μπλόκο στην γέφυρα Πηνειού από τους αγρότες των Τεμπών

Νέο μπλόκο στη γέφυρα Πηνειού, πριν τη διασταύρωση Στομίου έστησαν οι αγρότες των Τεμπών, υλοποιώντας την απόφαση που έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας στη γενική συνέλευση μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Από τα Τέμπη μετακινήθηκαν 25 τρακτέρ προς την γέφυρα του Στομίου την οποία και απέκλεισαν επ’ αόριστον προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα καθώς πλέον και η εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα του νομού τίθεται σε αχρηστία.

Τις επόμενες ώρες αναμένται να κλείσουν και παράδρομους στη γύρω περιοχή, ενώ από τις 16.00 έως τα μεσάνυχτα θα κλείσει και σήμερα η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο Αργυροπούλι, καθιστώντας απαγορευτική την μετακίνηση και από εκείνη την διαδρομή.

Επίσης, στο τραπέζι παραμένει και η πρόταση για αποκλεισμό σιδηροδρομικών γραμμών.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, με το νέο μπλόκο στο Στόμιο, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας προχώρησε σε νέα τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του ΠΑΘΕ καταργώντας την εναλλακτική διαδρομή μέσω του παραλιακού άξονα του Ν. Λάρισας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σήμερα από τις 12.30 μ.μ. και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον κόμβο Κορινού του ΠΑΘΕ και θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα οχήματα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λάρισας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στις Μικροθήβες

Εν τω μεταξύ, κυκλοφοριακό μπλακ άουτ υπάρχει στον κόμβο Μικροθηβών. Οι αγρότες του μπλόκου αποφάσισαν μετά την ολοκλήρωση γενικής συνέλευσης να προχωρήσουν αιφνιδιαστικά σε κλείσιμο τόσο της ΠΑΘΕ όσο και των παράδρομων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά οχήματα και να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η απόφαση των αγροτών είναι ο αποκλεισμός του κόμβου και των παράδρομων να διαρκέσει επ’ αόριστον. Σύμφώνα με τον Χρ. Πάντσιο, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, η ενέργεια αυτή αποφασίστηκε μετά το χθεσινό ναυάγιο των συνομιλιών στο Μαξίμου.

Μάλιστα σκέφτονται να κλείσουν και την παλιά Εθνική Οδό Βόλου-Αθήνας που αποτελεί εναλλακτική διαδρομή κίνησης των οχημάτων.

Σε θέση μάχης οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας

Οι αγρότες της Νίκαιας παραμένουν σε «θέση μάχης» και αύριο ετοιμάζονται με δυο λεωφορεία να μεταβούν στον Προμαχώνα για να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των συναδέλφων τους του εκεί μπλόκου.

Όπως φαίνεται, τουλάχιστον για την ώρα, δεν θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους του μπλόκου της Νίκαιας.

Το μπλόκο της Νίκαιας δεν έχει στείλει αίτημα για συνάντηση, μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι έχει τέτοια διάθεση, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Τους είχαμε πει ότι μπορουν να στείλουν εκπρόσωπο στη συνάντηση της Δευτέρας με τους αγρότες και δεν το έκαναν, πρόσθεσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει