Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, ύψους 3 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022, 15:59

Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ακριβώς έξι μήνες μετά τη ρωσική εισβολή, συγχαίροντας την Ουκρανία ανήμερα της εθνικής της γιορτής.

Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια των 2,98 δισεκατομμυρίων δολαρίων «θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει αμυντικά αντιαεροπορικά συστήματα, συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αντιαεροπορικά συστήματα και ραντάρ για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να αμύνεται μακροπρόθεσμα», δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν τον ουκρανικό λαό καθώς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας του. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω το μεγαλύτερο πακέτο μας στρατιωτικής βοήθειας μέχρι σήμερα: περί τα 2,98 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα και εξοπλισμό», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Γνωρίζω ότι αυτή η ημέρα της ανεξαρτησίας προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα σε πολλούς Ουκρανούς, διότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, εκατομμύρια έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και άλλοι τόσοι έχουν πέσει θύματα των ρωσικών επιθέσεων. Αλλά οι έξι μήνες αδιάκοπων επιθέσεων το μόνο που έκαναν είναι ότι ενίσχυσαν την υπερηφάνεια των Ουκρανών για τους εαυτούς τους, για τη χώρα τους και για τα 31 χρόνια της ανεξαρτησίας τους».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022, 16:04Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει