Νέο ρεκόρ περιστατικών Covid σε ένα 24ωροΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021, 14:13

Νέο ρεκόρ περιστατικών Covid κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο το Ισραήλ, με σχεδόν 11.000 νέες περιπτώσεις να ανακοινώνονται σήμερα, παραμονή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των περιστατικών του νέου κορωνοϊού δεν έχει πάψει να αυξάνεται στο Ισραήλ κυρίως λόγω της εξάπλωσης του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του ιού στους ανεμβολίαστους ενήλικες, αλλά και σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί πριν από περισσότερο από έξι μήνες, πράγμα το οποίο ώθησε τις αρχές να ξεκινήσουν εκστρατεία για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου.

Παρά το ρεκόρ αυτό νέων περιστατικών, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να μην καθυστερήσει την επιστροφή στα θρανία για τους 2,4 εκατομμύρια μαθητές της χώρας, που προβλέπεται για αύριο, Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ωστόσο ότι το προσωπικό των σχολείων που αρνείται να εμβολιαστεί θα πρέπει να παρουσιάζει ένα αρνητικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021, 14:18Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει