Νίκος Κανελλής: Ερώτηση προς στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για το Κυνοκομείο των Γλαφυρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Θέμα: «Κυνοκομείο Γλαφυρών»

Στις 2 Νοεμβρίου 2015 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ, με τριετή αναστολή, τον διαχειριστή του δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου στις Γλαφυρές, Ν. Πολύζο, μετά από την κατάθεση μήνυσης από τις Φιλοζωικές Οργανώσεις.

Η απόφαση αυτή επιβεβαίωσε τις επανειλημμένες καταγγελίες των Φιλοζωϊκών Οργανώσεων για την κακομεταχείριση και τον υποσιτισμό των ζώων που βρίσκονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο. Άλλωστε οι και φωτογραφίες από την κατάσταση των υποσιτισμένων και άρρωστων σκυλιών καθώς από τα κουφάρια νεκρών σκυλιών πέριξ του Κυνοκομείου έκαναν πρόσφατα το γύρο της Ελλάδας προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό, δυσφημώντας παράλληλα την πόλη μας.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδημάρχος, για ποιο λόγο η σύμβαση του Δήμου Βόλου με τον κ. Πολύζο συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ τη στιγμή που το δικαστήριο καταδίκασε τον εν λόγω ιδιώτη για κακοποίηση ζώων;

Με ποιο τρόπο θα διασφαλίσει ο Δήμος Βόλου την παροχή φροντίδας που χρειάζονται τα αδέσποτα σκυλιά που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο ώστε να μην επαναληφθούν ξανά οι ίδιες απαράδεκτες και εντελώς απάνθρωπες συμπεριφορές;

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παραχώρησης αρμοδιοτήτων από τον Δήμο σε ιδιώτες. Η μόνη λύση θα ήταν η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού του Δήμου Βόλου για το Κυνοκομείο και η παράλληλη ουσιαστική εμπλοκή των Φιλοζωϊκών Οργανώσεων, των Κτηνιάτρων της πόλης και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει