Νίκος Τσανής: Με ευθύνη για την ζωή μας μπροστά στην κάλπη

ΑΡΘΡΟ του Νίκου Τσανή, υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας της ΛΑ.Ε.

Σε λιγότερο από 24 ώρες ανοίγουν οι κάλπες των τρίτων και πιο κρίσιμων εκλογών των τελευταίων 9 μηνών.

Ο ελληνικός λαός με τους αγώνες του ενάντια στη μνημονιακή ισοπέδωση πέτυχε δύο μεγάλες νίκες. Στις 25 Γενάρη, έδωσε φτερά στην ελπίδα για άλλη πορεία της χώρας και ανέδειξε μια κυβέρνηση που είχε σημαία την κατάργηση των μνημονίων. Στις 5 Ιούλη οι Έλληνες πολίτες με μεγάλη πλειοψηφία 62% δηλώσαμε ΟΧΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα. Υψώσαμε το ανάστημα μας διεκδικώντας ζωή με δημοκρατία, περηφάνεια και αξιοπρέπεια. Δώσαμε ένα μεγάλο χαστούκι στο ντόπιο και ξένο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, αγνοώντας το κλίμα τρομοκρατίας των κλειστών τραπεζών και των συστημικών μέσων ενημέρωσης.

Οι ξένοι και ντόπιοι δυνάστες μας δεν πτοήθηκαν, αντίθετα έγιναν σκληρότεροι και ζητούν πλήρη υποταγή στις επιδιώξεις τους.

Στις 13 Ιούλη, ανάγκασαν την κυβερνητική ομάδα του Μαξίμου σε ένα ταπεινωτικό συμβιβασμό. Η ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε τη λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος, εξευτέλισε κάθε υπόσχεσή της και έφτασε Αυγουστιάτικα, άγρια χαράματα, να μας φορέσει τον τρίτο μνημονιακό χαλκά σε συνεργασία με τις δυνάμεις του παλιού μνημονιακού τόξου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ. Όπως οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς, το ίδιο και ο κ. Τσίπρας, κάνοντας εμπόριο ελπίδας, συμφώνησε στο τρίτο μνημόνιο που από την μια θα λεηλατήσει ό,τι έχει απομείνει από τα λαϊκά εισοδήματα και θα αυξήσει την ανεργία ενώ από την άλλη, δίνει άφεση αμαρτιών σε αυτούς που χρεοκόπησαν την χώρα και τον ελληνικό λαό και θα συνεχίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα των «λίγων» και «εκλεκτών» που καρπώνονται τους κόπους και τις θυσίες μας.

Η επίθεση συνεχίζεται.

Στις 20 Σεπτέμβρη, με τις ευλογίες των δανειστών, ντόπιο και ξένο πολιτικό κατεστημένο θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς, να σβήσουν το αποτύπωμα από το χαστούκι του μεγάλου ΟΧΙ. Ζητούν να δώσουμε συγκατάθεση για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου στηρίζοντας παλιούς (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ) ή νεοφώτιστους υποταγμένους μνημονιακούς (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Τα εργαστήρια των Βρυξελλών ετοιμάζουν ήδη τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με εφεδρεία τους πρόθυμους μνημονιακούς δορυφόρους ως όχημα υποταγής των αντιστάσεων του ελληνικού λαού στην εφαρμογή του νέου μνημόνιου.

Η λογική του «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ισοδυναμεί σήμερα με «το σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Ο μισθωτός, ο αγρότης, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο άνεργος, ο συνταξιούχος και ο νέος που του έχουν κλέψει το μέλλον πρέπει να γνωρίζει ότι: αν δώσει και άλλη ευκαιρία σε παλιούς και νέους υποστηρικτές των μνημονίων, δίνει την συγκατάθεση του για τον εγκλωβισμό του στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σε μια διαρκή λιτότητα χωρίς διέξοδο.

Πολλοί – και δίκαια- είναι αηδιασμένοι από το πολιτικό ψεύδος, την υποκρισία, την εξαπάτηση, την προδοσία και ό,τι άλλο «φιλολαϊκό» μας έχουν σερβίρει οι κάθε λογής «σωτήρες». Όσοι σκέφτονται να μην πάνε να ψηφίσουν ας σκεφτούν αν η αποχή τους: θα ενοχλήσει τον τραπεζίτη που πήρε το κομμάτι που του αναλογούσε από τα 250 δισεκατομμύρια των πενταετών «ανακεφαλαιοποιήσεων»; θα προβληματίσει τα κέντρα της Ευρωζώνης που επιβάλλουν την εκποίηση του εθνικού πλούτου; θα εμποδίσει τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους συνεταίρους τους (ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ) να την ερμηνεύσουν ως αποδοχή της μνημονιακής πολιτικής;

Ο άλλος δρόμος υπάρχει!!! Είναι η δύναμη της ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης. Είναι η αντίσταση στις επιλογές των κέντρων εξουσίας και η τιμωρία αυτών που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση αλλά και αυτών που μας εξαπάτησαν. Είναι η ενίσχυση των αντιμνημονιακών, δημοκρατικών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών δυνάμεων και η αποδοκιμασία του φασισμού που αποτελεί μακρύ χέρι του συστήματος.

Η ψήφος στη Λαϊκή Ενότητα είναι το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ενός Δημοκρατικού, Ριζοσπαστικού και Πατριωτικού πολιτικού και κοινωνικού Μετώπου. Για την ανατροπή των μνημονίων και της εξοντωτικής λιτότητας.

Για να εκφραστεί άμεσα η εναλλακτική λύση προς όφελος του λαού.
Για τη δημοκρατική χειραφέτηση και τη λαϊκή εξουσία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει