«Ναι» από το ΣτΕ για αναδρομικά 11 μηνών στους συνταξιούχους


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 13:34

Όπως αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου δημοσιεύθηκε σήμερα, οι συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά 11 μηνών, ( Ιούνιος του 2015 μέχρι Μάιο του 2016).

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου οι συνταξιούχοι που έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά θα πάρουν αναδρομικά που θα επιδικαστούν για τον καθένα με βάση τις αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Όσον αφορά εκείνους οι οποίοι δεν έχουν προσφύγει ακόμα,σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων δεν χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης και μπορούν να προσφύγουν στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις μετά το 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.

Όμως για το χρονικό διάστημα από τo 2013 ως και τον Ιούνιο του 2015 όταν εκδόθηκε η απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, που αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές  για  το 2012, με τις σημερινές αποφάσεις του Δικαστηρίου, επαναλαμβάνει ό,τι είχε ήδη  αποφασίσει το2015.

Δηλαδή ότι αναδρομικά μπορούν να πάρουν μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει τότε, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει δυνατότητα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και να δώσει αναδρομικά για τους έντεκα μήνες και σε εκείνους που δεν έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 13:37

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει