«Ναι» από το ΣτΕ στην μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Μετανάστευσης


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 16:06

Με τη «σφραγίδα» του Συμβουλίου της Επικρατείας, μεταφέρονται υπηρεσίες και αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο επανασυσταθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο σχετικό  το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το οποίο στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για  νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος , μεταφέρονται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, με την ίδια μισθολογική κατάσταση και σχέση εργασίας, η Γενική διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, η Διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου, τα τμήματα πολιτικού σχεδιασμού, υποστήριξης συμβουλίου στρατηγικού σχεδιασμού, κοινοβουλευτικού ελέγχου και νομοθετικής πρωτοβουλίας και διεθνών και Ευρωπαϊκών σχέσεων.

Οι δαπάνες πάντως  του ανασυσταθέντος υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξακολουθούν να βαρύνουν εις 31 Δεκεμβρίου 2020, τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δεν προκαλείται νέα δαπάνη.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 16:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει