Ναι στα ανοικτά δικαστήρια αλλά με ασφάλεια


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 17:03

«Ναι στα ανοικτά δικαστήρια αλλά μόνο εάν εξασφαλίζεται η προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος που καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να ανακαλέσουν την κοινή υπουργική απόφαση για την πλήρη λειτουργία της Δικαιοσύνης. 

Οι δικαστικοί υπάλληλοι με ανοικτή επιστολή τη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους συναρμόδιους φορείς κατηγορούν την πολιτεία για παντελή έλλειψη προστασίας και πρόνοιας, καθώς δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα από τα επίμονα αιτήματά τους, αγνοώντας πλήρως τις συνθήκες που επικρατούν στα δικαστήρια. 

«Πρώτοι εμείς οι Δικαστικοί Υπάλληλοι ζητήσαμε, μεσούσης μάλιστα της αναστολής εργασιών των Δικαστηρίων, να ανοίξουν τα Δικαστήρια, αλλά με όρους που θα εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας όλων όσων εμπλέκονται στην απονομή της Δικαιοσύνης (Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, Δικαστικών Υπαλλήλων, δικηγόρων, διαδίκων). Και θεωρούμε ότι χρέος όλων των ανωτέρω φορέων είναι να στρατευθούμε από κοινού στον αγώνα διεκδίκησης και τελικά υλοποίησης τέτοιων ασφαλών συνθηκών εργασίας. Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση, ούτε επιστημονική τεκμηρίωση για την κατανόηση του αυτονόητου, δηλαδή ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας όλων είναι το ύψιστο καθήκον μας» αναφέρουν και στρέφουν τα βέλη τους στους δικηγόρους τονίζοντας «Θεωρούμε επομένως απαράδεκτες και τις καταδικάζουμε απερίφραστα, τις αναίτιες επιθέσεις μέρους του δικηγορικού σώματος προς τους Δικαστικούς Υπαλλήλους και προς τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς. Τέτοιες πρακτικές ενεργοποιούν στο μέγιστο βαθμό τη λογική του «κοινωνικού αυτοματισμού» και αποτελούν το καλύτερο άλλοθι προκειμένου οι κυρίως υπεύθυνοι για το πρόβλημα να μη δίνουν λύση».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 17:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει