Να αποσυνδεθούν οι ευρωεκλογές από τις αυτοδιοικητικές εκλογέςΟ ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζει ότι η ψήφος στις επικείμενες Ευρωεκλογές θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης. «Είμαστε βέβαια ακόμα μακριά από την πλήρη αυτονόμηση σε σχέση με την εθνική πολιτική σκηνή. Σε αυτό ευθύνεται και η σύνδεσή τους με τη διεξαγωγή των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών από τις οποίες πρέπει να αποσυνδεθούν», αναφέρει επισημαίνοντας ότι «αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής παγκοσμιοποίησης χρειάζεται να προχωρήσουμε και στην πολιτική παγκοσμιοποίηση». Καλεί δε, τα υπόλοιπα κόμματα να εξηγήσουν το σχέδιο τους για την Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδος σε αυτήν.

Ο εκλεγείς με τον συδυασμό ΠΑΣΟΚ-Ελιά, κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι η λεγόμενη Προοδευτική Συμμαχία «είναι μία θλιβερή σύμπραξη χωρίς κανένα ιδεολογικό πρόσημο που συγκεντρώνει πρωταγωνιστές της εποχής Καραμανλή που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, πρώην βουλευτές και υπουργούς των ΑΝΕΛ που παρέμειναν στην κυβερνητική πλειοψηφία και στελέχη της Κεντροαριστεράς που θεώρησαν ότι η συμμετοχή στην κυβέρνηση είναι πιο σημαντική από την σταθερότητα στις απόψεις τους». Προσθέτει, δε, ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί την έννοια του προοδευτικού μετώπου ενώ στην Ευρώπη, ως Πόντιος Πιλάτος αποφεύγει να δεσμευθεί ποιον υποψήφιο θα στηρίξει για πρόεδρο απέναντι στον κ. Βέμπερ και αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τον καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα της στρατηγικής του.

«Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι η ανατροπή αυτού του μικρού διπολισμού που μας οδηγεί στην παρακμή, διχάζει τη χώρα και δεν προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Ο μόνος τρόπος για να ηττηθούν αυτά τα δύο κόμματα είναι η ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης, κι ένα ισχυρό αποτέλεσμα για το ΚΙΝΑΛ στις Ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο μήνυμα ότι η επίτευξη του στόχου αυτού είναι δυνατή», υποστηρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Πρακτορείο, και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, πως επέλεξε την εργαλειοποίηση της δικογραφίας για τη Νοvartis, εξαιρώντας τη δική του περίοδο διακυβέρνησης.

Τέλος, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητο να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή το Κίνημα Αλλαγής, γιατί θα είναι ένα εφιαλτικό σενάριο να την πάρει η Χρυσή Αυγή και πρέπει όλοι να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αυτό.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 10:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει