Να γίνει έρευνα για τον χειρισμό της κρίσης με την Covid-19 από τον Τζόνσον 


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 09:52

Η Βρετανία θα πρέπει να διεξαγάγει ανεξάρτητη έρευνα για τον χειρισμό από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι αντιπολιτευόμενοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες.

«Μόλις ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση, θα χρειαστεί βεβαίως να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα για να εξεταστεί επισήμως η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πανδημία, ώστε να μπορούμε να αντλήσουμε τα διδάγματα», δήλωσε ο Εντ Ντέιβι, ο ένας από τους δύο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Αυτοί που θα διεξαγάγουν την έρευνα θα πρέπει να έχουν «τη μεγαλύτερη δυνατή εξουσιοδότηση δεδομένων των σοκαριστικών ελλείψεων σε προστατευτικό εξοπλισμό για το προσωπικό και της βραδείας ανταπόκρισης της κυβέρνησης – ώστε αυτή να φτάσει στην αλήθεια και να δώσει στον Μπόρις Τζόνσον την ευκαιρία να απαντήσει στα όλο και πιο σοβαρά ερωτήματα» που εγείρονται, σημείωσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση άργησε να ανταποκριθεί στην κρίση, έχει δηλώσει επίσης ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, σημειώνοντας και αυτός ότι κάποια στιγμή η Βρετανία θα πρέπει να επανέλθει στο θέμα αυτό.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 09:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει