Να δοθούν εξηγήσεις για τις βίαιες απωθήσεις σκαφών με μετανάστες από το Λιμενικό


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020, 22:08

Να δοθούν άμεσα απαντήσεις από τον υπουργό Ναυτιλίας αναφορικά με βίντεο «που δείχνουν σκάφη του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ να απωθούν βίαια βάρκες μεταναστών», ζητά ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και blogs, βίντεο που δείχνουν σκάφη του λιμενικού να απωθούν βίαια βάρκες μεταναστών» και ότι στις εν λόγω σκηνές, «φαίνεται μάλιστα να γίνεται χρήση βολών εκφοβισμού». Σημειώνει ότι «οι πρακτικές αυτές είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και τις Διεθνείς Συμβάσεις» και τονίζει πως η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός οφείλουν άμεσα να απαντήσουν «αν τηρούνται οι κανόνες έρευνας, διάσωσης και ασφάλειας ή αν έχουμε επιστρέψει στις σκοτεινές εποχές των παράνομων επαναπροωθήσεων».

Οι τουρκικές αρχές διοχέτευσαν το βίντεο 

Το βίντεο δημοσίευσε αργά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ο δημοσιογράφος του Sky News και ανταποκριτής του σταθμού στη Μέση Ανατολή Μαρκ Στόουν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Όπως γράφει ο ίδιος που ανάρτησε το σχετικό βίντεο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «οι τουρκικές αρχές μάς έστειλαν αυτό το βίντεο το οποίο ισχυρίζονται ότι γυρίστηκε στις 07.26 σήμερα το πρωί στην Αλικαρνασσό. Παρουσιάζει την ακτοφυλακή της Ελλάδας, η οποία εκτελεί ‘’απωθήσεις’’ μεταναστευτικών πλοίων. Βολές από όπλα εκτοξεύονται επίσης στο νερό».

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020, 22:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει