Να επισπευτούν οι διαδικασίες για εξοικονόμηση ενέργειας σε ενεργοβόρες κτιριακές υποδομές του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μεταβιβάζει, ως αναφορά, την Επιστολή του Δημάρχου Βόλου, Π. Σκοτινιώτη, σχετικά με την εκκρεμότητα της πρότασης για εξοικονόμηση ενέργειας σε ενεργοβόρες κτιριακές υποδομές του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, παρά την θετική αξιολόγηση της πρότασης, που υποβλήθηκε την 1η Αυγούστου 2012, και αφορά την εφαρμογή συγκεκριμένης τεχνολογίας συστημάτων ψύξης και θέρμανσης και την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στις δύο μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου, το «Κλειστό Κολυμβητήριο» και το Κλειστό Γυμναστήριο», με στόχο την εξοικονόμηση έως 70% σε ενέργεια και κόστος λειτουργίας, εκκρεμεί η υπογραφή της σχετικής πράξης ήδη πριν από το Πάσχα.

Επειδή πρόκειται για εγκαταστάσεις που λειτουργούν πλήρως επί 11 περίπου μήνες το χρόνο φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό χρηστών και επισκεπτών, και επειδή η διασφάλιση της λειτουργίας τους είναι σημαντική για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει ουσιαστικά τη συνημμένη Επιστολή και να μας ενημερώσει σχετικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει