Να επιστρέψουν ΤΩΡΑ όλοι οι απολυμένοι του Δήμου Βόλου στις δουλειές τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καμία απόλυση – κανένα κλείσιμο καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Το νέο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με τους εργαζόμενους από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου που απολύθηκαν και μετακινήθηκαν εκθέτει ανεπανόρθωτα τη δημοτική αρχή Βόλου. Καταρρίπτει κάθε επιχείρημα «νομιμότητας» σε σχέση με τις απολύσεις αυτές, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι αυτές αποτελούν πολιτική απόφαση που προωθεί η κυβέρνηση, η δημοτική αρχή, με βάση τη στρατηγική της Ε.Ε. Ο λαβύρινθός των διαδικασιών που θέλουν να αιτιολογήσουν και να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις αυτές φτάνει σε σημεία παραλογισμού και σε αντιφάσεις.

Δικαιωμένοι είναι οι εργαζόμενοι καθώς αποκαλύπτεται μέσα από αυτές τις αντιφάσεις ότι οι απολύσεις και οι μετακινήσεις ήταν στοχευμένες και φωτογραφικές, ότι στόχος ήταν και είναι να απολυθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και απλά ψάχνει να βρει τη φόρμουλα και τη δικαιολόγηση. Μέσα σε αυτή την πρεμούρα της ο παραλογισμός και οι αντιφάσεις βγάζουν μάτι.

Επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ όταν έλεγε ότι τη φόρμουλα θα την βρουν, ότι τους νόμους και τα διατάγματα τα τεντώνουν και τα κλείνουν ανάλογα με την κάθε φορά στόχευση. Επιβεβαιώνεται η ανάγκη οι εργαζόμενοι να στηρίζουν παντού, σε κάθε επίπεδο εκπροσώπους που θα μπαίνουν μπροστά στην αγωνιστική διεκδίκηση ακόμα και του στοιχειώδους δικαιώματος στη δουλειά. Η δημοτική αρχή όφειλε και μπορούσε να πρωτοστατήσει μαχητικά και απειθαρχώντας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ώστε να μην περάσουν, να διεκδικηθεί η παραμονή των εργαζόμενων στη δουλειά. Αυτό αποτελεί πολιτική απόφαση που η συγκεκριμένη δημοτική αρχή δεν είχε καμία διάθεση να πάρει μιας και βρίσκεται στην ίδια όχθη με την κυβέρνηση. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που δεν μπορεί να πάρει καμία άλλη παράταξη και κανένα άλλο κόμμα γιατί απαιτείται να έρθουν σε σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε. στην οποία πίνουν νερό, την εφαρμόζουν ή σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει καλύτερη.

Η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη έχει συμφωνήσει με τις απολύσεις στο δημόσιο. Μπήκε μπροστά το προηγούμενο διάστημα ενεργητικά να καλλιεργήσει το έδαφος ώστε να νομιμοποιηθούν πρώτα και κύρια με την εσωτερική αξιολόγηση που επέβαλλε. Στην προσπάθεια αυτή βρήκε σύμμαχο το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ που βγήκε πετώντας έξω τη ΔΑΣ – ΟΤΑ και αποτελείται από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ. Είναι υποκρισία το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τους απολυμένους. Την ίδια ώρα που έβγαζε ανέξοδους λόγους τηλεοπτικής συμπαράστασης, οι υπηρεσίες έψαχναν τρόπους να καταργήσουν το ΦΕΚ που μετέτρεπε τους εργαζομένους αυτούς σε αορίστου χρόνου. Έδειξε τα δόντια του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου ενάντια στις απολύσεις έχοντας στο πλευρό του σε ρόλο απεργοσπάστη μέχρι και καταδότη το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ.

Ο Αχ. Μπέος έχει ευθαρσώς δηλώσει την πλήρη στήριξή του στην ίδια πολιτική. Πίσω από τον τίτλο της «εξυγίανσης» των υπηρεσιών και της «ανακατανομής» του εργατικού δυναμικού με λαϊκίστικες κραυγές ότι «περισσεύουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία και πρέπει να βγουν με τη σκούπα στους δρόμους» ουσιαστικά ταυτίζεται με τη λογική του «μεγάλου δημοσίου» που πρέπει να μικρύνει. Η ΝΔ που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιό του εξάλλου έχει δώσει μαθήματα προπαγάνδας για να περάσει τα βάρβαρα μέτρα της. Η κυνική του αναφορά στους εργαζόμενους σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση και η φράση ότι «οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις» υπερτονίζοντας τις υποχρεώσεις σε μια εποχή που έχουν τσακιστεί τα δικαιώματα φανερώνει το ταξικό του μίσος απέναντι στους εργαζόμενους.

Ο Μ. Πατσιαντάς τάζει ανατροπές και προοδευτική δημοτική αρχή που θα διεκδικεί έχοντας το λαό υποστηρικτή και την ίδια ώρα δίνει διαπιστευτήρια στήριξης της πολιτικής της Ε.Ε. από τη σκοπιά του αναγκαίου κακού της δημοσιονομικής προσαρμογής και του χρέους. Από τη μία περισσεύουν οι βερμπαλισμοί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική της ΝΔ και τις απολύσεις και από την άλλη στηρίζουν με δηλώσεις τα ίδια μέτρα. Σε πρόσφατη επίσκεψη του Μ. Πατσιαντά – ο οποίος ως νομαρχιακός σύμβουλος του Π. Σκοτινιώτη έχει ψηφίσει τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που άνοιξαν το δρόμο στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων – σε υπηρεσίες του Δήμου για τα πεντάμηνα προγράμματα που αποτελούν δούρειο ίππο για τις απολύσεις στο δημόσιο και που νομιμοποιούν τη γενιά των 400€ είπε ότι καλώς υπάρχουν απλά δεν πρέπει να είναι κυρίαρχα. Τα συνθήματά του είναι κούφια γιατί πάνω από αυτά κυριαρχεί η στήριξη στην Ε.Ε. και τους επιχειρηματικούς ομίλους που τους ονομάζει «παραγωγικούς». Στο προεδρείο του Συλλόγου ΟΤΑ είναι τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάζονται περίφημα με τη δημοτική αρχή και με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ έχει σταθεί με συνέπεια στο πλευρό των εργαζομένων όχι μόνο με τα λόγια αλλά κυρίως με τη δράση των κομμουνιστών στο σύλλογο εργαζομένων και στο δημοτικό συμβούλιο. Απαιτούμε τώρα την επαναφορά των εργαζομένων στις υπηρεσίες τους. Καμία απόλυση, καμία ιδιωτικοποίηση και κλείσιμο υπηρεσιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει