Να κηρυχθεί η Σκόπελος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ζητά ο Χρήστος Μπουκώρος Βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η νέα κυβέρνηση και κυρίως τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών οφείλουν να επουλώσουν άμεσα τις πληγές, που άφησαν πίσω τους τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, που χτύπησαν το νησί της Σκοπέλου.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχειακές μονάδες τόσο στη χώρα της Σκοπέλου, όσο και στις περιοχές του Αγνώντα και του Πανόρμου είναι πρωτοφανείς.

Πολλές δεκάδες κτήρια έχουν πλημμυρίσει και πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα. Τα σημαντικότερα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα το νησί είναι ότι παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, λόγω καταστροφών στα δίκτυα. Επίσης, μεγάλες είναι οι ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να αποκοπούν συγκοινωνιακά τμήματα του νησιού.

Η τουριστική σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Αυτές τις μέρες πολλοί είναι οι τουρίστες που βρίσκονται στο νησί. Είναι επείγουσα ανάγκη, η πολιτεία και το σύνολο των υπηρεσιών να κινητοποιηθούν, αν είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα.

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται ήδη στο νησί. Απαιτείται όμως άμεση συνδρομή της κεντρικής εξουσίας. Οι κάτοικοι της Σκοπέλου μαζί με τη Δημοτική Αρχή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις χαοτικές συνέπειες που άφησαν πίσω τους οι καιρικές συνθήκες.

Ενώνω τη φωνή μου με τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου και ζητάω την άμεση κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό και να αποζημιωθούν οι πολίτες, των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν, χωρίς να εμπλακούν σε δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ενδεχομένως και σε συνεργασία με τον απελθόντα Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών οφείλουν να δράσουν αμέσως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει