Να μεγαλώσουν οι ομάδες του Euro σε 25 ή 26 παίκτες

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 05:51

Μαντσίνι: Να μεγαλώσουν οι ομάδες του Euro σε 25 ή 26 παίκτες

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι τόνισε τη Δευτέρα (29/03) πως θα υποστήριζε σε απόλυτο βαθμό μία πρόταση για μεγαλύτερες αριθμητικά ομάδες στα τελικά του προσεχούς Euro2020, λόγω πιθανών τραυματισμών των παικτών, που έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους απ’ τη «συμπίεση» του προγράμματος, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, μετά την περσινή αναβολή του λόγω της έξαρσης του Covid-19 ανά την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Οι προπονητές των Εθνικών Ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν 23 παίκτες, όμως ο Μαντσίνι επισήμανε ότι θα ήταν πολύ λογική μία αλλαγή στον κανονισμό.

«Μεγαλώνοντας τις ομάδες σε 25 ή 26 παίκτες θα ήταν κάτι πραγματικά καλό κατά τη διάρκεια του τουρνουά, γιατί η σεζόν ήταν πολύ σκληρή για όλους» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός στη RAI και πρόσθεσε: «Επιπλέον, δεν ξέρεις ποτέ, εάν κάποιος παίκτες μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις άλλους παίκτες για να τους αντικαταστήσεις, γιατί όλοι θα έχουν φύγει για διακοπές. Εάν αυτό το σκεφτεί σοβαρά η UEFA, θα βρει πολλούς υποστηρικτές, ανάμεσα στους οποίους θα είμαι κι εγώ» κατέληξε ο Μαντσίνι.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 05:56

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει