«Να μην προκαλεί η κυβέρνηση με δηλώσεις αυτοθαυμασμού»

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 16:03

Τσίπρας από Βόρεια Εύβοια: «Να μην προκαλεί η κυβέρνηση με δηλώσεις αυτοθαυμασμού»

Την άμεση ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας το ερώτημα τι θα γίνει αν αυξηθεί η ένταση των ανέμων αφού «με άπνοια έχουμε πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα».

Στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη δοκιμαζόμενη βόρεια Εύβοια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε, επιπλέον, την κυβέρνηση να εξαγγείλει άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες. Κυρίως, να προχωρήσει στην κήρυξη των καμένων περιοχών ως αναδασωτέες, ώστε «να μην δούμε να ξεφυτρώνουν ανεμογεννήτριες και επενδύσεις real estate».

Την ίδια ώρα, εμμένοντας στην ανάγκη ενίσχυσης των μέσων πυρόσβεσης, τόνισε με έμφαση ότι συμφωνεί με την προτεραιότητα που δίνουν οι αρχές στις εκκενώσεις των χωριών «διότι πάνω από όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», ωστόσο πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να αφήνουν τη φωτιά να τα κάψει όλα μέχρι να φτάσει στη θάλασσα».

Αναφερόμενος ακόμα εμμέσως πλην σαφώς στους νυν κυβερνώντες, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε τη στάση που είχαν τηρήσει πριν από τις εκλογές: «να ζητήσω από όσους στους παρελθόν είχαν επιλέξει την τυμβωρυχία να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια. Είναι προτιμότερο να λες την αλήθεια, ότι είμαστε εν μέσω μίας κρίσης που ενδεχομένως θα κλιμακωθεί», τόνισε.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 16:10

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει