Να μη δείξει ανοχή ο λαός στην πρακτική των παρακολουθήσεων
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022, 15:14

«Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μάθει ο ελληνικός λαός, αυτό που τα υπόλοιπα κόμματα επιμελώς κρύβουν σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών»: τη δήλωση αυτή έκανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης.

«Η υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη έφερε στο φως της δημοσιότητας την ύπαρξη ενός σκοτεινού μηχανισμού, νομικά κατοχυρωμένου και τεχνολογικά εξοπλισμένου, ο οποίος διεξάγει μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών», σημείωσε ο Γιάννης Πρωτούλης (σύμφωνα και με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ). «Αυτό είναι το μεγάλο θέμα, που δεν πρέπει να το κρύψουμε ή να το «κουκουλώσουμε», αλλά να το αποκαλύψουμε γιατί έχει χτιστεί βήμα-βήμα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με νόμους, διατάξεις, με την ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ και έχει οδηγήσει στο σημερινό βούρκο», ανέφερε επίσης.

Στη συνέχεια, όμως, της συνέντευξης, το μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ έδωσε στοιχεία για το παρελθόν των παρακολουθήσεων. «Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2003 υπήρξε άδεια για άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών για 33 περιπτώσεις, το 2020 υπήρχαν 38 τέτοιες εισαγγελικές άδειες την ημέρα. Δηλαδή τα τελευταία δέκα χρόνια η εισαγγελία έχει δώσει πάνω από 100 χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις με την αιτιολογία του κινδύνου της «εθνικής ασφάλειας», αποδεικνύοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού παρακολουθείται», κατήγγειλε.

Ο Γ. Πρωτούλης επέμεινε ότι «πρέπει να καταργηθεί αυτό το νομικό πλαίσιο, που επιμελώς το κρύβουν τα άλλα κόμματα». Το ΚΚΕ, εξ άλλου, θα θέσει στη Βουλή τα κρούσματα συνακροάσεων στην έδρα της Κ.Ε. του κόμματος στον Περισσό, το πρώτο εκ των οποίων είχε γίνει το 2016 και το τελευταίο πριν από λίγους μήνες, υποστήριξε, ώστε, πρόσθεσε, «να συμπεριληφθεί το θέμα στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

Και στο πολιτικό «δια ταύτα», «ο λαός δεν πρέπει να δείξει ανοχή, δεν πρέπει να συνηθίσει στην καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών που έχουν κατακτηθεί», είπε κατηγορηματικά.

Με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο με τους πρόσφυγες, ο Γ. Πρωτούλης κατηγόρησε την ελληνική και τουρκική κυβέρνηση ότι «παίζουν ένα παιχνίδι φρίκης με κατατρεγμένους ανθρώπους, την ώρα που εξελίσσεται ένα μεγάλο παζάρι για να κρατηθεί η Τουρκία στο ΝΑΤΟ». Στην ίδια συνέντευξη, το στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος στηλίτευσε την κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, ζητώντας «οι κατατρεγμένοι να καταθέτουν αιτήσεις για άσυλο στις χώρες τελικού προορισμού τους και να μη γίνεται η χώρα μας φυλακή της ΕΕ».

Όσον αφορά την ακρίβεια στο ρεύμα, τέλος, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει προτάσεις που ανακουφίζουν τον λαό, όπως η κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εγχώριων πηγών ενέργειας, που, όμως, «μένουν στα συρτάρια από την κυβέρνηση».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει