«Να οδηγήσουμε το παιχνίδι στον ρυθμό που θέλουμε»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020, 19:39

Ο Γιάννης Καλαμπόκης σε δηλώσεις του αποκάλυψε τι χρειάζεται να κάνει το Περιστέρι για να πάρει τη νίκη στο προσεχές παιχνίδι του (4/3) με αντίπαλο τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

«Η Χάποελ είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει την καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση, προσπαθεί να επιβάλλει πολλές κατοχές στο παιχνίδι με τον τρόπο που παίζει και θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γρήγορες επιθέσεις, είτε με τρίποντα στον αιφνιδιασμό, είτε με τελειώματα των ψηλών, οι οποίοι «τρέχουν» πολύ γρήγορα το γήπεδο» ανέφερε αρχικά αναλύοντας το αγωνιστικό προφίλ των Ισραηλινών, εν όψει της αναμέτρησης της Τετάρτης και πρόσθεσε:

«Στηρίζεται στις επιθέσεις μισού γηπέδου, στηρίζει πολλά στα κεντρικά πικ εν ρολ, εκμεταλλευόμενη κυρίως τον Τόμας που είναι καλός όταν βυθίζεται στην ρακέτα, ώστε να δεχθεί ακόμη και ”άλει ουπ” πάσες έχοντας πολύ καλή χημεία με τους Μπράουν και Μπλατ. Δευτερευόντως, ο ψηλός μπορεί να γίνει και δημιουργός κάνοντας μικρό βύθισμα μετά το σκριν στην μπάλα και ανοίγοντας έτσι τις πάσες στην γουίκ σάιντ… Αμυντικά χρησιμοποιούν πολλά πράγματα, όπως σύνθετες άμυνες, που έχουν σκοπό να αποδιοργανώσουν τον αντίπαλο».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει το Περιστέρι για να πετύχει τον στόχο του, ήταν ξεκάθαρος: «Πρέπει να οδηγήσουμε το παιχνίδι στον ρυθμό που θέλουμε και σίγουρα όχι στον αριθμό των κατοχών που θέλει η Χάποελ. Να αποφύγουμε τους πόντους στον αιφνιδιασμό που τους δίνουν οι ψηλοί τους, να επιδιώξουμε παιχνίδι επαφών δημιουργώντας σκληρή και συμπαγή άμυνα και να εκμεταλλευτούμε λίγες ακόμη τεχνικές αδυναμίες του αντιπάλου».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020, 19:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει