Να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ζητεί η Μάρθα Καραβέλα


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 14:12

Λόγω ηλικίας ζητεί  από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η σύζυγος του άφαντου μέχρι και σήμερα Χρ. Καραβέλα, Μάρθα  να μην εκτίσει στη φυλακή την ποινή  κάθειρξης  13 ετών που της έχει επιβληθεί για την υπόθεση της  Siemens  αλλά να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Η Μάρθα Καραβέλα, μέσω των συνηγόρων της  υπέβαλε το σχετικό αίτημα, επικαλούμενη το γεγονός ότι είναι άνω των 70 ετών. Η εισαγγελέας ωστόσο ζήτησε να απορριφθεί το αίτημά της ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι δικαστές επιφυλάχθηκαν επίσης να αποφανθούν και για το αίτημα που υποβλήθηκε εκ μέρους του ΟΤΕ για την  απόδοση των δεσμευθέντων και κατασχεθέντων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων και των 22 καταδικασθέντων στην υπόθεση,  χωρίς να εξαιρεί ούτε εκείνους  που απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής.

Ο ΟΤΕ που  παρίσταται ως πολιτική αγωγή   στην υπόθεση που αφορά τη σύμβαση με τη Siemens για την ψηφιοποίηση των κέντρων του , στηρίζει το αίτημά του στο ότι ι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι επί της ουσίας.

Τόσο η εισαγγελέας της έδρας όμως όσο και το δικαστήριο θα κρίνουν για το θέμα της δεσμεύσεων στην επόμενη συνεδρίαση. 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 14:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει