Να τους χαίρεστε κύριε Χρυσοχοΐδη


Ρεπορτάζ: Λυδία Καραθανάση

Εν έτη 2023 στην Ελλάδα και η οργάνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας όπου προΐσταται ως υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπάζει από παντού. Τι κι αν πονάς, εάν έχεις ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας  και πρέπει να δεις άμεσα γιατρό… πέρα βρέχει. Και τι να κάνει ο έρημος ο πολίτης ο οποίος απευθύνεται στην Πολιτεία για να βρει
το δίκιο του και να προστατέψει την υγεία του ;

Ο κ. Άγγελος Κίρτσης από τη Θεσσαλονίκη  είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που καθημερινά πέφτουν όμηροι του ΕΣΥ. Ο συγκεκριμένος ασθενής τηλεφώνησε στο πολυϊατρείο της οδού Αγγελάκη στο κέντρο της πόλης για να κλείσει ένα ραντεβού με ωτορινολαρυγγολόγο.  Ενώ τους εξήγησε πως χρήζει άμεσης ιατρικής γνωμάτευσης και θεραπείας, η τηλεφωνήτρια του είπε πως τα ελεύθερα ραντεβού είναι περιορισμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ζήτησε να μιλήσει με έναν γιατρό προκειμένου να πάρει τουλάχιστον μια οδηγία από το τηλέφωνο. Τίποτα… κανένα ενδιαφέρον. Η τηλεφωνήτρια σαν να μην τρέχει τίποτα του απάντησε ότι δεν μπορεί να τον συνδέσει με τα γραφεία των ιατρών επειδή το τηλέφωνο ήταν χαλασμένο… άκουσον άκουσον… εδώ και καιρό !

Ο άνθρωπος παρακαλούσε, αλλά από την άλλη πλευρά καμία ανταπόκριση. Και τώρα τι θα πρέπει να γίνει κύριοι του Υπουργείου Υγείας ; Ποιος έχει την ευθύνη εάν ο ασθενής αυτός πάθει κάτι πιο σοβαρό ;

Ακούστε όλα όσα καταγγέλλει ο κ. Κίρτσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρεπορτάζ όμως συνεχίστηκε για να αποκαλυφθεί πλήρως η αθλιότητα του συστήματος. Ρεπόρτερ της «Ζούγκλας» επικοινώνησε με τα πολυϊατρεία ως ασθενής. Μας απάντησε η ίδια κυρία. Της είπαμε ότι πονάμε και θέλουμε να δούμε άμεσα έναν ωτορινολαρυγγολόγο και ότι είναι επείγον. Η  απάντηση καρμπόν…. «δυστυχώς έχει σχολάσει ελάτε τη Δευτέρα». Επιμείναμε και τότε μας έδωσε έναν αριθμό ο οποίος ήταν συνεχώς κατειλημμένος… προφανώς, μας έδωσε το τηλέφωνο που δεν λειτουργεί. Έτσι για να μας ξεφορτωθεί με λίγα λόγια.

Ακούστε όλα όσα είπαν στην ρεπόρτερ της «Ζούγκλας»

 

 

 

Όσα προηγήθηκαν λοιπόν αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει εγκλωβισμένο στα χρόνια προβλήματα και στις παθογένειες που το χαρακτηρίζουν παρόλες τις υποσχέσεις του υπουργού Χρυσοχοΐδη ότι θα αλλάξει. Ο Πρωθυπουργός σε ομιλίες του έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές  στον επανασχεδιασμό του χάρτη Υγείας. Υποστήριξε ότι αναδείχθηκαν οι χρόνιες παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τις οποίες δήλωσε συγκεκριμένα « έχουμε υποχρέωση να μην κρύψουμε κάτω από το χαλί».

Τι θα απαντήσετε κύριοι της Κυβέρνησης σε αυτόν τον πολίτη;Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει