ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ «10000 ΝΥΧΤΕΣ» (ΤΟ ΚΑΦΕ ΣΑΝΤΑΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ) 17/1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας για τη ταινία ντοκιμαντέρ «10000 Νύχτες» (Το Καφέ Σαντάν του Βόλου) σε σκηνοθεσία Κώστα Ανέστη, τον περασμένο μήνα και επειδή δεκάδες συμπολίτες δε μπόρεσαν να τη παρακολουθήσουν, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου διοργανώνει νέα διπλή προβολή την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στο σινέ «Αχίλλειον».

Οι ώρες των προβολών θα είναι 8:30 και 10:00 ενώ σύντομα θα γίνουν γνωστά από τα τοπικά ΜΜΕ και τις σελίδες του συλλόγου και της ταινίας στο ίντερνετ και τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων που κοστίζουν 4 ευρώ

Στις «10000 Νύχτες» το ροκ και το μπλουζ ερμηνευμένα ζωντανά στη σκηνή συναντούν τη τοπική ιστορία. Ο τόπος που συμβαίνει αυτό και ταυτόχρονα το θέμα της ταινίας είναι το Καφέ Σαντάν! Το «παλιό» Καφέ Σαντάν στο Βόλο, στη συμβολή των οδών Ογλ και Κονταράτου (πρώην Ορφέως) το κτήριο του οποίου κατεδαφίστηκε το 2009 αλλά μέχρι τότε και για 28 χρόνια ήταν πόλος έλξης για τους νέους στα χρόνια και την ψυχή, αλλά και χώρος εμφάνισης μεγάλων καλλιτεχνών -ελλήνων και ξένων- καθώς και χωνευτήρι μουσικών, πνευματικών και κοινωνικών ανταλλαγών.

Οι «10.000 νύχτες» είναι ένα ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να αναδείξει τις ανθρώπινες και τις μουσικές πλευρές της ιστορίας ή μάλλον των ιστοριών που συνέβησαν μέσα στο Καφέ Σαντάν από τις αρχές της δεκαετίας του 80 μέχρι και την ημέρα του γκρεμίσματος και εστιάζει κυρίως στις δύο ιδιαιτερότητες του χώρου: τη διάρκεια των 28 χρόνων της ύπαρξης του και το πέρασμα δεκάδων μουσικών και συγκροτημάτων απ το πάλκο του. Το σενάριο της ταινίας καλύπτει τρεις δεκαετίες γεμάτες ζωντανή μουσική σε ένα χώρο που άλλαξε τις ζωές πολλών.

Στη διάρκεια της ταινίας οι δημιουργοί του Καφέ Σαντάν Σπύρος Ποδάρας και Χρίστος Τόλος αφηγούνται την ιστορία του Καφέ Σαντάν και παράλληλα βλέπουμε και ακούμε τις ξεχωριστές αναμνήσεις από ιδιαίτερες στιγμές και σκηνές ροκ που έζησαν εκεί οι κλασσικοί και οι πιο νέοι θαμώνες.

Στη ταινία παρουσιάζεται πολύτιμο αρχειακό υλικό (φωτογραφίες βίντεο, ηχογραφήσεις) από τη πρώτη ως τη τελευταία νύχτα του Καφέ Σαντάν, από ζωντανές εμφανίσεις που άφησαν εποχή (Νικόλας Άσιμος, Παύλος Σιδηρόπουλος, Μάτζικ ντε Σπελ, Τζον Χάμοντ, Λουϊζιάνα Ρεντ, Μπομπ Μπρόζμαν και πολλοί άλλοι) και φυσικά της «Καφέ Σαντάν Μπάντας» και των μετέπειτα «Νορμάλ».

Γνωστοί καλλιτέχνες που πέρασαν από το Καφέ Σαντάν (Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Γιοκαρίνης, αφοί Σπυρόπουλοι –«Σπυριδούλα», Διονύσης Τσακνής, Λάκης Καραλής, Ηλίας Ζάικος, Νίκος Παρθένης κα) αλλά και μουσικοί που πήραν τις αφορμές και τα πρώτα διδάγματα σ αυτόν τον χώρο καταθέτουν τη δική τους εμπειρία και άποψη για το Καφέ Σαντάν.

Πέρα από την υπόθεση της η ταινία έχει κι άλλη μια μοναδικότητα, ιδιαίτερα επίκαιρη : Δεν χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα αλλά είναι ναι ανεξάρτητη παραγωγή φτιαγμένη χάρη στην εθελοντική προσφορά των συντελεστών της, επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου γνωστών, φίλων αλλά και μέχρι τότε άγνωστων που όλοι έδωσαν ένα κομμάτι από το χρόνο τους, τη γνώση και την εμπειρία τους. Το ότι υπάρχει αυτή η ταινία οφείλεται αποκλειστικά σε αυτούς.

Βασικοί συντελεστές της ταινίας

Σενάριο -Σκηνοθεσία : Κώστας Ανέστης

Παραγωγή : Γιώργος Λάγδαρης

Διεύθυνση φωτογραφίας : Τάσος Νικολάου, Κώστας Καρπίδας, Κώστας Αμυγδαλίτσης, Κώστας Καψαλάς.

Μοντάζ : Αθανασία Ξαφάρα

Ήχος : Γιάννης Εμφιετζίδης, Κώστας Αναγνώστου

Δ/νση παραγωγής : Τζανέτος Παπαγεωργίου

Post production : KPixel studio

Το Blog της ταινίας στο ίντερνετ : http://kafesantanmovie.blogspot.gr

Η σελίδα της ταινίας στο facebook : www.facebook.com/kafesantanmovie

Το Blog του Συλλόγου φίλων μουσικής Βόλου : http://volosmusic.blogspot.gr


Μπορεί επίσης να σας αρέσει