Νεκρή μετανάστρια από τη Βενεζουέλα στα παγωμένα νερά του Ρίο ΓκράντεΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021, 02:42

Μια Βενεζουελανή πέθανε επιχειρώντας να διασχίσει τα παγωμένα νερά του ποταμού Ρίο Γκράντε για να φτάσει από το Μεξικό στις ΗΠΑ, ενώ τρεις άλλοι μετανάστες υπέστησαν υποθερμία στην παρόμοια προσπάθειά τους, ανέφερε σήμερα το ινστιτούτο μετανάστευσης του Μεξικού.

Κύμα ψύχους που σαρώνει μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ έχει γίνει αισθητό έως το Μεξικό, με τουλάχιστον 21 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρο το Τέξας και πολλές άλλες νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Μέλη των υπηρεσιών μετανάστευσης που περιπολούν στις όχθες του ποταμού στην περιοχή Πιέδρας Νέγκρας στην μεξικανική Πολιτεία Κοαχουίλα, στα σύνορα με το Τέξας, παρατήρησαν τέσσερες ανθρώπους να μπαίνουν στον ποταμό, τόνισε το ινστιτούτο μετανάστευσης σε ανακοίνωσή του. Δύο από αυτούς εισήλθαν στις ΗΠΑ.

«Οι άλλοι δύο πάλευαν να επιπλεύσουν», ανέφερε το ινστιτούτο.

Παρόλο που ένας από αυτούς μπόρεσε να γυρίσει πίσω στο Μεξικό, η γυναίκα που ήταν μαζί του, συνέχιζε να παλεύει μέσα στο νερό.

«Παρασύρθηκε από τα ρεύματα του παγωμένου νερού (-1 βαθμός Κελσίου), χάνοντας τη ζωή της».

Οι Αρχές δήλωσαν ότι ταυτοποίησαν τη γυναίκα από το διαβατήριο που βρέθηκε στα ρούχα της. Δεν αποκάλυψαν το όνομά της.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021, 02:43Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει