Νεκροί πέντε χρυσωρύχοι από κατολίσθηση στη Βολιβία


Τουλάχιστον έξι χρυσωρύχοι που εργάζονταν σε όχθη ποταμού καταπλακώθηκαν όταν έγινε κατολίσθηση στη βορειοανατολική Βολιβία, σύμφωνα με κατοίκους που πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης.

Η τραγωδία εκτυλίχτηκε την Κυριακή το απόγευμα κοντά στην κοινότητα Μαπίρι, που διοικητικά υπάγεται στον νομό της πρωτεύουσας Λα Πας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χθες [σ.σ. προχθές Κυριακή] βρήκαμε δύο πτώματα και σήμερα [χθες Δευτέρα] ανασύραμε κι άλλα», ανέφερε τοπικός αξιωματούχος, ο Ουμπάλντο Τόρες, κάνοντας λόγο για «πέντε νεκρούς και έναν επιζώντα».

Στο κέντρο υγείας της Μαπίρι ο Ρούντι Σαλσέδο, τοπικός πολιτικός ηγέτης, επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Unitel.

Ο Εντουάρντο ντελ Καστίγιο, υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι «θαμμένοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άνθρωποι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά», ανέφερε, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Οι χρυσωρύχοι, σύμφωνα με τις Αρχές, εργάζονταν νόμιμα, ήταν μέλη συνεταιρισμού που έχει λάβει άδεια για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού στην περιοχή.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει