Νεκροί 13 νεκροί άμαχοι από βομβαρδισμούς στην ΙντλίμπΑεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ στοίχισαν τη ζωή σε 13 άμαχους, ανάμεσά τους παιδιά, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Επτά παιδιά και τρεις γυναίκες συγκαταλέγονται στους ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν το χωριό Μουχάμπελ, στο δυτικό τμήμα της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πολλοί ακόμη άμαχοι τραυματίστηκαν.

Πηγές προσκείμενες στους αντικαθεστωτικούς στο χωριό αυτό ανέφεραν ότι έγιναν από ελικόπτερα ρίψεις τουλάχιστον 10 από τις λεγόμενες «βόμβες-βαρέλια», που περιέχουν εκρηκτικά, καύσιμα, μεταλλικά θραύσματα, γυαλιά και άλλα θανατηφόρα υλικά.

Αυτού του είδους οι αυτοσχέδιες βόμβες καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιούνται εκτενώς από τις δυνάμεις του καθεστώτος καθ’ όλη τη διάρκεια του οκταετούς πολέμου στη Συρία.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, αεροσκάφη και ελικόπτερα εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 98 επιδρομές σε διάφορες περιοχές στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Από τα τέλη Απριλίου, οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας διεξάγουν μαζικής κλίμακας βομβαρδισμούς εναντίον ανταρτών στην Ιντλίμπ και γειτονικούς τομείς στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Χάμας και της Λαττάκειας, όπου κυριαρχούν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα). Η Ιντλίμπ χαρακτηρίζεται το ύστατο μεγάλο οχυρό των τζιχαντιστών και των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία.

Η κλιμάκωση έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 500 άμαχους, ανάμεσά τους 145 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχει εκτοπίσει περίπου 330.000 ανθρώπους.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, 02:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει