«Νεκρός» δορυφόρος της NASA πέφτει σήμερα στη ΓηΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, 09:31

Ένας «νεκρός» δορυφόρος της NASA πρόκειται να πέσει από το διάστημα και να συντριβεί στη Γη την Τετάρτη -και υπάρχει μία στις 2.500 πιθανότητες να σκοτώσει κάποιον.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αποκάλυψε ότι το περίπου 300 κιλών αντικείμενο -που έχει όγκο ενός αυτόματου πωλητή- θα επιστρέψει στην ατμόσφαιρα της Γης στις 9.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, με το μεγαλύτερο μέρος του να φλέγεται στον ουρανό.

Ωστόσο, ορισμένα εξαρτήματα δεν θα καταστραφούν από την πτώση και η NASA προειδοποιεί ότι «ο κίνδυνος να πάθει κάποιος κακό είναι… μία στις 2.467».

Το πού ακριβώς θα είναι η ζώνη πρόσκρουσης παραμένει ασαφές, καθώς η NASA θα πρέπει να μοιραστεί ενημερώσεις σχετικά με το σκάφος μετά τη συντριβή του πίσω στη Γη.

Το Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager (RHESSI) είχε ως αποστολή την παρατήρηση των ηλιακών εκλάμψεων πριν τεθεί εκτός λειτουργίας το 2018, αφού η NASA δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος αποσυρθείς δορυφόρος της NASA που θα συντριβεί στη Γη φέτος. Ο προηγούμενος ήταν ένα μηχάνημα βάρους 2,5 τόνων που έπεσε τον Ιανουάριο.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, 09:34Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει