Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι από το Μάλι

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 00:54

Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι από το Μάλι - Είχε εντοπιστεί στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων

Ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις δύο ετών, από το Μαλί, απεβίωσε σήμερα σε νοσοκομείο των Καναρίων Νήσων, λίγες ημέρες αφότου περισυνελέγη από τους διασώστες, μαζί με δεκάδες άλλους Αφρικανούς μετανάστες, στα ανοιχτά του ισπανικού αρχιπελάγους.

Η ισπανική ακτοφυλακή εντόπισε τους 52 μετανάστες στα ανοιχτά των Γκραν Κανάρια την περασμένη Τρίτη και τους μετέφερε στο λιμάνι του νησιού. Οι διασώστες παρέδωσαν το παιδί, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, σε νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού που έκαναν τα πάντα, στον προβλήτα του λιμανιού, για να το κρατήσουν στη ζωή.

Στη συνέχεια η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λας Πάλμας, της πρωτεύουσας του Γκραν Κανάρια, όπου όμως σήμερα έχασε τη μάχη που έδινε με τον θάνατο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το κοριτσάκι, που συνοδευόταν από τη μητέρα του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, υπέστη καρδιακή ανακοπή λόγω σοβαρής υποθερμίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Τα Κανάρια Νησιά είναι μια από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου για τους μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν από την Αφρική στην Ευρώπη. Το 2020 συνολικά 23.023 άνθρωποι αποβιβάστηκαν στο αρχιπέλαγος, οκταπλάσιοι σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 00:54

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει